Citiraj:
Autor drago7
za Glistu
-mozeš li usporediti kvalitetu slike na tvom 193p+ sa philipsovim modelima koje si imo prije toga
-po cemu se vidi prednost 193p+
-ovo pitam zato jer nisam vidio druge lcd monitore u praksi osim 193p koji je na poslu i 970p koji je moj
|
ovako, prvobitno sam uzeo Philips 190X6FB jer isti model (i to dva primjerka) imam na poslu, izbor je bio taj radi cijene i odnosa uloženo-dobiveno. kako sam već ovdje na forumu rekao promjenio sam 4 ta philips monitora iz razloga što je izbijanje backlighta na vrhu i dnu ekrana bilo toliko iritantno izraženo da mi se gadilo gledati u monitor prilikom bootanja ili uključenog screen savera, inače ova dva primjerka koja imam u firmi nemaju tu pojavu! (nešto su stariji,kupljeni prije cca. godinu dana) i zato sam ih i uzeo. inače slika na tom philipsu je dobra ali neusporediva u odnosu na sadašnji 193P+. ima philips ok boje, kontrast je solidan oštrina je također tu ali sve je to za klasu lošije nego kod samsunga. recimo kut gledanja je puno lošiji, slika na samsungu je toliko stabilna i mirna i uopće nemaš osjećaj da je ispred tebe klasičan LCD dok se kod philipsa to osjeti, kad si fokusiran ravno na neku središnju točku na ekranu rubovi na philipsu poprimaju onaj klasični LCD efekt, dok kod samsunga tog nema - prikaz je u popunosti ujednačen u svim kutovima. kažem philips je dobar monitor pogotovo za te novce, ali sve je to jedna klasa ispod. ono što me na samsungu fascinira je mirnoća prikaza, oštrina koja je upravo onakva kakva treba biti (na philipsu je to malo prizraženo, slova su malkice "nazubljena") i taj fernomenalan osjećaj da ne buljite u LCD.