Citiraj:
Originally posted by gpremec
???
Istu stvar kodiras 4 puta? Cujem li rijec kompliciranje u zraku? Osobno smatram da razlike izmedju navedenih kompresija nije bas neka bitna. Samo se trebas odluciti za jedan i gotovo.
Koliko sam cuo od ljudi, razlika izmedju DivXa i DivXa je jedino uocljiva ako je film od 2 sata velik 1.4GB. Sve ispod 1.2GB za dva sata je unistavanje. Znaci, zavrsis na 1h maximalno po CDu, a to je vec VCD.
Cuj, a da fino enkodiras samo jednom, u MPEG1 i puknes to na VCD? Moci ces gledati na kompu i na DVD playeru (kojeg ces u buducnosti vjerujem imati.
|
ma istu stvar kodiram 4 puta da vidim koja je bolja..zato mi i treba taj program...i zanima me koji mi je minimalni bitrate potreban da slika bude ok..da ne radim prevelike fajlove bezveze...
a i muci me to kaj ja snimam u ful pal a ne u 1/2 ili 1/4 pal...a to su ogromni fajlovi...npr u mjpegu na full palu je minuta oko 190 mb s kvalitetom 18/20...audio je na 48k,16bit i kaj ja znam...a to je 11gb po uri...
neke serije zelim skupljati...
sto se tice dvd playera tesko da cu u skorije vrijeme..naime moj tv je 15" a monitor 17"...starci imaju velki sony ali ja ga ni ne palim...