View Single Post
Staro 24.05.2006., 10:15   #11
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Azo, boss says:

XP je kanta za mrezni rad. Sto smo i znali. A ti ocito imas samo XP po firmi.
Kod nas su 95% Win2k u igri, a ostatak na XP ili 98ici poradi zahtjeva odredjenih aplikacija.

Kaze on da je najjendostavnije editirati onu prvotnu batch skriptu i pomaknuti mrezne driveove onoliko lettera koliko mislis da je potrebno.
Ili pak - druga varijanta, u batch skripti mapirati optiku na neka slova tipa X, Y ili Z, sa cime ce ostati slobodno bivse slovo od optike,
na koje ce se spajati USB uredjaji.

Zasto ne novu skriptu za USB. Zato jer svaki iduci/novi/bilokoji drugi USB stick ili device sjedati ce na npr slovo F gdje ti je mapirani vec postojeci mrezni drive,
tako da se tom batch skriptom nista nebi rijesilo jer sbi se ona odnosila na prvi spojeni USB device. I sam znas da ako ubodes stick br1, on padne na F. Ti ga prebacis na X - on radi. Ali - korisnik donese drugi dan stick br2, spoji ga i on opet padne na F. Sto znaci da svaki iduci stick ili device opet pada na nepozeljno slovo.

Mozda bi sto se tice prvog rjesenja bilo nezgodno korisnicima,
jer su navikli na slovo F da im je ta i ta aplikacija ili neki shareani folderi za razmjenu.
Znam kako je kod mene, za odredjeni mrezni drive kazu "to ti je na W", a ne to ti je na serveru XX mapa XX".

Ali brzo bi se navikli, i mislim da ti je to najjednostavnije za napraviti.
atha je offline   Reply With Quote