Citiraj:
Originally posted by Horza
istina, - je prije izašao i ok je i bolje je prihvaćen. mnogi ne znaju da još nije službeno odabran standard koji će se dalje razvijati, ali sigurno je da će još ove godine jedan nestati. iz provjerenog izvora (lik s posla) znam da će + biti standard !!! tko ne vjeruje ne mora, ali to je sad skoro sigurno. E,da... i zna se da je + bolji. To nećete pročitati čak ni na doom9 !!!
|
Moram priznati da me odusevljava citati ta prepucavanja po netu po pitanju tko ce biti pobjednik: + ili -.
Ako se malo obrati paznja, svi (da prostite) SERU!
Cijelokupna razmisljanja imaju izvor u press najavama DVD aliajnse i njihovih politickih "prijatelja", a pod tim prvenstveno smatram Microsoft. Ako se mozda primjetili, sam Microsoft sluzbeno je potvrdio da ce u sljedecoj verziji Windowsa biti podrzani svi postojeci (a vjerovatno i poneki buduci) DVD standardi.
Uglavnom, u svim tim "razmisljanjima" po pitanju pobjednika, (gotovo) svi tvrde da ce DVD+R (evo, samo sto nije) preuzeti glavnu ulogu, te da je kompatibilniji prema DVD Playerima. Kao, svaka cast DVD-R, dobro se drzao, ali, kao, nazalost nema tu kompatibilnost prema DVD PLayerima. Cista izmisljotina. Osobno sam isprobao DVD-R medije na vise DVD Playera, i jedini koji nije mogao citati sam medij bio je Sony, i to iz "onoga doba", dok je stariji Sony (nekih dvije-tri godine stariji) uredno citao DVD-R medij.
Uostalom, kao sto sam vec rekao, kada se (mozda) bude i nazirao pobjednik, doci ce blue ray DVD i pomesti oba sadasnja standarda. A do tada ce proci koja godina.