pozdrav raja daj nemojte se nervirati nisam nista lose mislio ali evo mojih argumenata
prvo COVIJEK HOCE SLI znaci hoce to drugo ja sebi nebih kupio licno ali on je hoce i sad kad hoce SLI koja ploca je bolja ULTRA D koja radi u SLI na 2x8 ili ova nasa koja radi na 2x16 a o opcijama u biosu necu ni da pricam a i da ti kazem da nije vise overkloking nikome stran zatim
RAM pa bas sam ja malo listao o tom ramu i gledao razne textove i td. i na osnovu tog sam donio taj azakljucak i evo kraj sebe drzim novine zovu se PC GAMES HARDWARE znaci najcijenjenije novine sto se tice harvera i svega ostalog u NJemackoj a i sire na njemackom govornom podrucju znaci kad kupis misa npr.ako je to RAZER ili slicno stoji njihova preporuka na original pakovanju znaci nije naljepnica i to bi trebalo da kaze nesto o njihovom misljenju i preporukama i jos da kazem kako sam ja donio zakljucak o traceru tako kao sto si i ti o normalnom balistixu znaci price rekla kazala a ne da si ga drzao u ruci(mozda grijesim ali nisi naveo da ga imas)
CPU zasto 4000+ zato jer ima mnozilac 12 a zatim razlika izmedju njega i 3700 je nekih 40 eura tu gdje mi hocemo da ga narucimo
o napajanju necu trositi rijeci kad je rijec o SLI
zatim ova nasa konfa pojede tvoju sa sigurnoscu i ako ti kazes da je obrnuto onda stvarno nemam zelje vise da ti odgovaram jer je uvijek 2 bilo vece od 1 u svemu a da pocnem s overklokingom necu ni da trosim rijeci koji bi vise dogurao a sa samim tim i u svemu ostalom i jos da ti kazem za RAM nije nam bitno na kojim latencijama vec koji moze da radi stabilno na 280 jedino to a rekao sam ti razlog zato ovaj nas trenutno je jeftiniji ja licno nemam nista protiv standardnog BALISTIXA i jos da kazem da je to ok da bi bilo najbolje nabaciti 2 Gb ali eto mi smo skontali da je i 1Gb dovoljan za sve igrice a da je taj visak para bolje dati za recimo drugu kartu u nasem slucaju
I ZA KRAJ JA SEBI NEBIH OVU KONFU NARUCIO(JEDINO DA IMAM LOVE KAO OVAJ DRUG A VJERUJEM DA BI STE I VI AKO STE PRAVI ZALJUBLJENICI U PC).I VOLIO BIH DA POPIJEM TU PIVU
i jos nesto za kraj ajd ti meni reci sta je od te tvoje konfig.bolje od ove nase kad izuzmes cijenu.pozdrav i jos jednom hvala za sve prijedloge a i za kritike nije lose razmijeniti misljenje i da ti kazem da je jedina stvar zbog koje ja nemogu da prihvatim te tvoje prijedloge jeste sto je lova presudni faktor narvno i meni je licno presudna ali eto drugu nije.jos jednom pozdrav i u svakom slicaju imas pivo od mene jer eto imas zelje za pomoc drugima