Citiraj:
Autor AC Thunder
Nisam govorio o politici nego o ljudskom ponašanju u opasnim situacijama, niti nikog ne napadam zbog toga niti opravdavam ikog, zato sto znam da "nema politike u tvoju butigu", zato mi se i svidja forum, RESPECT.
Kaj se tice obuke, tako ti je u svim vojskama svjeta (necu pricat o nasoj, ma niti o nicijoj zbog politike) za obicnog vojnika sve se svodi samo na ono: to ti je ovo - to ti je ono, malo na teren, malo bojevog gađanja i to je to (to je obuka ali ona nije kvalitetna/potpuna, obuka koja ce te osposobiti za stati pred tenk je nesto drugo). Pravu obuku je jako teško organizirati i jako je skupa zato je takva obuka rezervirana za elitu, selekcija je isto tako još za sada vrlo upitna, i u vojsci (opcenito kao takvoj) se cesto griješi ipak je to prevelika organizacija. Moram pohvaliti nase maljutkase koji su na gađanjima (pa i bojevim) imali 100% pogodaka sto je i u teoriji jako teško (znat će oni sto znaju što je Maljutka).
|
Imao sam frenda kaj je služio u bundeswehrui moram te opovrgnut oni su imali jako opsežne manevre, i obuku. 7dnevni manevar u to uklječeno zarkoplovstvo, oklpone jednivce i pješadija.
On nemre zbrojat koliko su ih puta dizali usred noći i slali na teren a obuka se svodila na o da si znao svaki šaraf na Panzerfaustu 3, kao i na H&K G3.
krakta obuka ti je u zemljama koje nemaju preveć novca, Njemačka iako tvrde da su u recesiji izadju ogromne novce za obuku vojnika.
Osjećaj koji imaš kad na tebe ide kolona od 5-8 leo2 tenkova svaki 65tona a kreće se s nekih 40km/h po treneu a ti imaš sma panzerfaust3 je neopisiv, jer ti dođe pobjeć glavom bez obzira, zemlja vibrira i ogromna buka.
Naša vojska pak ima obuku koja čini vojsku gubljenjem vremena.