Citiraj:
Autor Jelc
Čuj-za ovakve stvari se na PCE dijele banane.
Budući da do sad nisi radio probleme-samo upozorenje.
Nema politike.
Kaj se tiče ostalog-ja ne govorim o onom od prije 15 godina nego općenito.
Ne daje se protuoklopno oružje svakoj budali.
bdw-kad smo već kod budala, trebaš biti poprilična komadina budale da za kratko vrijeme ne naučiš rukovati "lakšim" stvarima tipa zolje, ose, armbrusta...
|
Nisam govorio o politici nego o ljudskom ponašanju u opasnim situacijama, niti nikog ne napadam zbog toga niti opravdavam ikog, zato sto znam da "nema politike u tvoju butigu", zato mi se i svidja forum, RESPECT.
Kaj se tice obuke, tako ti je u svim vojskama svjeta (necu pricat o nasoj, ma niti o nicijoj zbog politike) za obicnog vojnika sve se svodi samo na ono: to ti je ovo - to ti je ono, malo na teren, malo bojevog gađanja i to je to (to je obuka ali ona nije kvalitetna/potpuna, obuka koja ce te osposobiti za stati pred tenk je nesto drugo). Pravu obuku je jako teško organizirati i jako je skupa zato je takva obuka rezervirana za elitu, selekcija je isto tako još za sada vrlo upitna, i u vojsci (opcenito kao takvoj) se cesto griješi ipak je to prevelika organizacija. Moram pohvaliti nase maljutkase koji su na gađanjima (pa i bojevim) imali 100% pogodaka sto je i u teoriji jako teško (znat će oni sto znaju što je Maljutka).
Ne znaci da zato sto postoje moderna PO sredstva jedna pjesacka divizija moze samo tak srokat jednu oklopnu-mehaniziranu diviziju , iako su na istoj tehnološkoj razini (ak cemo vec gledat opcenito), jer se radi o faktoru velika vatrena moć/dobra zaštita u korist oklopno-meh. divizije, ali ne velim, moze se pjesastvo uspješno suprotstavit oklopu samo ako je jako puno drugih faktora u korist pjesastva (zadaća=obrana, neprijatelj=loš, teren=ispresjecan, nase snage=odlične, vrijeme=pogodno za nasa sredstva - kratica je METT-V)
Sto se mene tice imas pivu kad se najdemo pa mozemo kao dva oronula starca malo popricat o ratnim vremenima da ovdje ne zamaramo auditorij njima nezanimljivim temama.: cheers2