Citiraj:
Autor HR_Swarm dude
Naravno, za svaki otrov postoji protuotrov, pa tako i za tenkove.
Imaš pravo,danas su prijenosni lanseri velika opasnost za tenkove i ostala oklopna vozila, tako da više pješadi nije bespomoćna kad se nađe u koštac sa jačim vozilima.
Što se tiče šepurenja po vlastitom dvorištu, Ameri misle kako je njihov tenk najbolji na svijetu hvale ga i slave a protiv koga su se borili? Prastarih iračkih T-55-ica 
Kad bi se našli A-1 vs. Leopard 2, ne bih rekao da bi se Amer izbukao bez ogrebotina
Merkavi bi T-84 zadao gadne probleme 
|
Nije bas to tako jednostavno kako velis, ti i ostali, svako sredstvo ima svoju namjenu i predodređen nacin uporabe, tako se tenkovima ne jurisa u koloni jednom gradskom ulicom kao sto smo vidjeli i u Domovinskom ratu, zapravo bar ne oni koji su dovoljno pametni.
Pješaštvo nije bespomoćno, ali ima tu dosta ali, treba imat muda stat pred tenk, moderne PO rakete su jako skupe (hvala bogu pa jos uvjek ima dosta jeftinijih Maljutki, Fagota i Metisa, cak i stari ruski RPG-7 moze ostetit gusjenicu), pa i ako ih imas moras nac pravo mjesto u pravo vrijeme, ipak puno je varijabli. Jednom sam gledao kako covjek sa metisom promasuje kucu katnicu na 500m, sto je teoretski skoro pa nemoguce, ali kada ti metci fijucu oko glave nije lako ocuvat hladnocu, a da ne govorim kada se suocis sa tenkom pa makar to bilo i na 1000 m udaljenosti (gledao sam ljude koji zaliježu i kada su pucali naši tenkovi), ima tu puno ljudskog faktora nije sve u tehnici.
Sto se tice tenka M-84 (jer T-84 ne postoji) iz Đure bolje ga ne spominjite, a Abramsa, normalno da svaki cigo svoga konja hvali, ali stvar je u doktrini nije Abrams na bojistu sam, sudjeluje tu sva moguca druga tehnika, ljudstvo i potpora pa niti nije nuzno da Abrams mora bas biti u svakom detalju uvjek bolji od svako novo razvijenog tenka pa čak niti nekog starijeg.