-kao što sam vec reko, 20" LCD monitori na nativnoj rezi od 1600x1200 imaju jako sitna slova na ekranu, pa je upitno koliko je to prakticno. Tako primjerice kad koristis internnet i citas tekst, slova su na nativnoj rezi toliko mala, da ce ti trebat povecalo da ta slova procitas, a ako spustis na 1280x1024 slika kao i na svakom drugom LCDu izvan nativne rezolucije postaje mutna, dakle nema više one oštrine koja LCD monitoru donosi apsolutnu premoć prema CRTu
-dakle, ako kupuješ LCD, a misliš da ti je stvarno potrebna reza od 1600x1200 onda je 21" minimalna velicina dijagonale ispod koje se ne ide.
-što se tiče wide monitora njihova nativna rezolucija je prilicno nestandardna u svijetu igara, pa ti lijepo preorucam da od 20" odustanes
-dakle , preostaje ti neki skuplji i kvalitetan monitor od 19" ili neki jeftiniji od 21"
-kažem jeftiniji, jer najjeftiniji LCD od 21" košta oko 6500KN i takav monitor je primjerice NEC 2170NX, koji bi trebo imat dual DVI ulaz, nisam siguran, provjeri
-bolji 21" LCD kosta od 8000KN nadalje i pitanje je koliko ti se isplati
-i na kraju ja sam ponosni vlasnik Samsunga 970p koji je jedan od najboljih monitora od 19", ali nema dual dvi ulaz, nego single dvi, i istovremeno može biti spojen samo jedan kabel, dakle ili analogni, ili digitalni.
-