Evo i moj doprinos...
Da odmah rascistimo, radi se o pozeskom HG-SPOT-u i decki su full dobri i oce ti sve rec i sve pokazat... Svaki put kad dodjem, zapricamo se...
Ovakva stvar:
Bratu trebala neka graficka do 1200- 1300kn i preko kolege saznam da je na trzistu polovnih x800 256/256 stara ni pol godine kupljena u HG-SPOTU Pž. Reko, daj da ju probamo, pa ce brat odlucit i da ja vidim jel ta garancija vrijedi ako sam ja prekupac bla,bla...
Decki mi rekli da jamstvo vrijedi iako se neki serijski brojevi nisu slagali, i kako poznaju lika koji ju je kupio...
Sve bi bilo dobro da graficka nije poslije mjesec i nesto pocela odjednom u windowsima bacat artefakte... Prestekam ja nju u moj komp, ista stvar, nazovem HG i kaze mi lik preko telefona: "Ako vam i u 2D i 3D baca artefakte, graficka je overclockirana i izgorila joj je memorija, te to ne spada pod jamstvene uvijete" Ja onako PAF, lik nije ni vidio graficku, a kamoli da ju je isprobao... Onako kao iz topa pitam ja njega do kad rade, i odmah sam mu se najavio, da se moze pripremit... Kad sam dosao, drzim ja graficku u ruci i lik mi opet kao ppokvarena ploca bla, bla, OC, bla bla... Kad ja njemu: Jesam li dosao i pitao za jamstvo? Jesam! Jesam li dosao mjesec dana kasnije? Jesam! Vase je da graficku karticu isprobate, te da vi utvrdite je li ona predmet reklamacije ili nije! lik opet bla, bla, OC, bla, bla... (Ja lagano pizdim, jer cijelo vrijeme drzim kutiju u ruci, lik jos uvijek NIJE vidio graficku). Pa onda onako, korz zube, ajd, poslat cemo ju u Zg, pa cemo vam javiti, ali to nece proc 100% jer OC nije predmet... i onda ga prekinem: "I ti mi jos uvijek u oci govoris da sam ja overclockao graficku?!? Pa prije nje je u kompu bila 5200, pa zamisli koji je ovo pomak u performansama, i da ju idem overclockat, nije mi ni na kraj pameti, i BTW, graficka je bratova, a ne moja, pa bih vas zamolio da ju posaljete u Zg i da mi javite kako je proslo..."
Kaze mi lik da dodjem u utorak (za 4-5 dana) i dodjem ja...
Kad sam dosao bio je drugi kolega za pultom, a ne onaj kom sam morao objasnjavat neke stvari...
Kaze mi on da je stigla grafa, a onaj se javlja iz servisa da nije... WTF tko tu koga je*e? Na kraju je ipak dosla i rekli su mi da je prosla reklamacija i kako imam u protuvrijednosti graficke za uzet robe u HG... SUPER, javio ja bratu, i otisao se kuci s njim dogovorit i rekao deckima kako cemo doc za koji dan, ako nije bed... OK, nije bed...
Tu prica NE zavrsava...
Kad smo dosli, pala je odluka na 6600GT (kao moja iz sig-a( i na 512 MB kingmax-a i jos par sitnarija... Da bi mi lik rekao kako jos imaju samo jednu takvu graficku na lageru, kako je ona u Zg i kako je vjerovatno vec prodana, i da trazim neku drugu... (Lagana prepirka) Jel ima na lageru? Ima, ali je zadnja i vec je vjerovatno prodana, moramo cekat refresh cjenika... Narucuj! Gospodine, smirite se, mogu probat narucit, no nece narudzba proc... Narucuj! I lik kaze Joj, pogledaj, zbilja je naruzdba prosla, gospodine, imate srece.. A ja onako, vidno ljut, JEL DA??? Kad dodje javi, broj moba imate...
Sutra zove lik, da mogu pokupit graficku... I kad smo dosli, kaze ovaj drugi (s slucaja reklamacije x800) da moram nadoplatit jos 50 Kn ako hocu i grafu i RAM, brat poceo vadit pare, i kad sam se izderao i naucio decke kako sam ja narucio graficku po STAROJ cijeni i da ponuda vrijedi 24 sata, onda su mi se ispricali kad su provjerili moje tvrdnje i dali mi i grafu i RAM i sve ostalo...
Sad kad dodjem, vec me poznaju... Nije ni cudo koliko su izgubili zivaca sa mnom... Bilo je i drugih slucajeva, ali zbog njih, necu nista vise spominjat, jer je ovo najzanimljiviji...
Deckima svaka cast, i sve najbolje u daljem poslovanji i da bude sto manje ovakvih kao sto sam ja!