View Single Post
Staro 19.05.2006., 22:53   #63
i4004
Premium

Datum registracije: May 2006
kako ne kužiš?
pa jesam reko da
1-neću voditi niti jednu više žicu po kući (znači neće biti novih žica)
2-penjat ću se na šufit samo ako BAŠ moram.

u tom slučaju 2 splitera ostaju kao jedino lako rješenje.

a što si tako zapeo da neće raditi ako niti ne znaš hoće li ili neće?

možda imaš neki proračun r-c mreže pa znaš da se neće određene frekvencije puštati?
ali zašto, kad i na onom wikipedia linku se veli da se adsl praktički pušta cjelim bandwidth-om(ako ti je jasno šta to znači....znači se splitter praktički samo služi da se ne čuju smetnje u telefonu.....)

Citiraj:
Typical installation for an existing home involves installing DSL filters on every telephone and fax machine in the home, leaving the DSL modem as the only unfiltered device. In cases where it is possible to run new cables, it can be advantageous to split the telephone line after it enters the home, installing a single DSL filter on one leg and running it to every jack in the home where an analog device will be in use, and dedicating the other (unfiltered) leg to the DSL modem.
znači interno je spojeno(u splitteru) tako da ono što ide na modem je direktno parica, a ono što ide na telefon ide preko nekog jednostavnog r-c filtra.
ne vidim to kao raketnu tehniku i mislim da vrijedi pokušati.

bi li se ti penjo na krov ako postoje dobre šanse da uređaj od 50kn to rješi?
mada u biti ja mislim da možda čak ni to ne treba. tj. da samo stavim splitter(i modem) ovdje u sobu, a da parica koja ide u dnevni ostane 'gola'(bez ikake veze sa splitterom) to bi isto radilo.
uostalom radilo je tako kad sam se ovdje u sobi spojio telefonom prije splittera.
pa bi onda radilo i na drugom kraku.

taj splitter i nije baš splitter, već više filter kontra eventualnih smetnji na analognim vezama.

eh..dođe mi da ga rastavim pa da ga uslikam iznutra...hehe
a to bi se vrlo lako moglo i desiti..ima 4 križne vide...

ali dolazi još jedna ideja; ako je adsl parica direktno, onda mi i ne treba splitter ovdje, već mogu ovdje u sobi drito spojiti liniju na modem.
a splitter ostaviti tamo da štiti telefon od adsl smetnji(jer to je njegova uloga).
ako bi bilo tako, bio bi vuk sit i ovce na broju, doslovno.
i4004 je offline   Reply With Quote