View Single Post
Staro 12.05.2003., 22:57   #52
numa
I feel devilish today ...

numa's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Jedini pravi nacin da se odredi da li napajanje valja sta, jest da ga se forsira dok ne rikne. U medjuvremenu gledas fluktuacije. Sve ostalo su ciste spekulacije.

Sve ove price sa usporedjivanjem specifikacija i tezine je pomalo mlacenje slame. Nije besmisleno, naravno, medjutim koliko smo mi kvalificirani davati bilo kakve izjave? Npr. je li itko ovdje znao da proizvodjaci garantiraju da ce napajanje uvijek davati minimalno bar 75-85% snage ali samo na temperaturi od 34-40 stupnjeva (podaci variraju od proizvodjaca do proizvodjaca). Pa sad ja kazem moje je 350W a ti kazes da je tvoje 400W. A da te ja pritam na kojoj je temperaturi bljedo bi me gledali...

Ne baratamo sa dovoljno podataka, niti smo kvalificirani da dajemo bilokakve konkretne sudove tog tipa o napajanjima.

No dobro, covjek treba kupiti napajanje, sta sad? U tom slucaju, oslanjamo se na empirijsko iskustvo i marke.

Ja sam sklon dati malo vise za napajanje jer ipak na njemu visi ostatak kompa. Prije cu kupiti marku nego neko noname napajanje, i to samo zato jer je statisticki sigurnije.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
numa je offline   Reply With Quote