ja da radim neki usporedni test vjeruj mi nebi favorizirao svoju plocu iako mislim da je cisto oke. a s obzirom da znam kako ozren testira mislim da u hrvatskoj neces naci objektivnijeg (i kriticnijeg) autora.
sto se samih testova tice, mislim da su sve ploce testirane u najboljem svjetlu.. dakle uvijek mozes plocu ostaviti na default vrijednostima (dobro, koji ce to idiot kupit plocu i ostavit sve na defaultu?), mozes sve iztweakat da bude sto sporije, ili pak ukljuciti sve napredne opcije i iztweakat za najbolje performanse.. ozren ce ti to vjerojatno potvrditi kad procita post
mislim da su svi komentari dobrodosli, no iza svih testova pc eksperta stoje sati i sati testiranja (24-satni test izdrzljivosti je samo jedan od njih), pa sad ti vidi tko je sve potrosio toliko vremena na usporedni test maticnih ploca. i za svaki test su windowsi reinstalirani, itd. mislim da su svakoj ploci dani jednaki uvijeti, i testirane su onako kako bi to ljudi poput nas imali u svojim racunalima. ja sigurno nebi memoriju ostavio na 3-3-3, pa ako neka ploca ne podrzava cas2 meni je to ogroman minus. takvih primjera ima milion, tipa ploce koje ne rade stabilno sa vise od 1 ram modula na cas2 (ok, koji od autora hardver testova si je dao truda da to sve provjeri?).
mislim da su kritike vise upucene na racun toga sto necija ploca koju ima doma nije najbolja nego iz nekih realnih razloga