View Single Post
Staro 14.05.2006., 16:13   #3
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
hvala atha na pokusaju
al nije uspjelo

al zato mogu reci za sebe da sam doktorirao diskove, particije i bootanje os-a
ne stvarno, jedno vrlo interesantno iskustvo!

pa evo, da opisem sto je bilo i kako sam uspio rjesit stvar jerbo je stvarno kompliciran proces...

znaci 2 diska, 4 particije:
WD - c: i e:
Maxtor - d: i f:

c: - system partition + stari windowsi
d: - windows partition

kada u biosu stavim maxtor da bude prvi javlja boot failure! zasto? zato jer se na njemu ne nalaze boot.ini, ntldr i ntdetect
prekopiram te fileove na d: kad ono javlja da fali "hal.dll". nije moguce mislim si, ne moze faliti kada ja znam da je tamo
al reko idem vidjet u cem je problem, odem nazad u windowse i napravim na svakom disku "WINDOWS/system32/hal.dll", opet restartam sad mu fali slijedeci .dll. onda sam shvatio da je hal.dll prvi kojeg poziva i da bi tako islo redom. znaci nije rjesenje samo kopirati .dll -ove.
odem u repair sa instalacijskim cd-om i napisem "SYSTEMROOT" dok sam se nalazio u d: disku kako bih ga prebacio u sistemski disk. restart i sto se dogada? vise uopce nije htio podici niti jedan sistem, nakon loadanja ntldr-a samo se - restartao. opet mi nije bilo jasno pa sam zbutao "BartPE" i od tamo promjenio boot.ini u odgovarajuci. opet isto, kao da nisam nista napravio
i onda sam shvatio! RDISK = ROOT disk tj. broj po redu diska koji je u biosu stavljen da se loada. i tak ja fino nazad u Bart PE, stavim rdisk(0)partition(1) i pogadate - radi!!

nakon sto sam se logirao u vindouze oni su sami registrirali particiju d: kao sistemsku i problem je rjesen!
ako ima nejasnoca pitajte, i meni je jos frisko ali iskreno da vam kazem, ja sam poprilicno odusevljen svojim uspjehom jerbo iako sam tuko zadnjih skoro 3 sata u taj problem, nisam mislio da cu ga stvarno i rjesiti

pozzzz
mat je offline   Reply With Quote