View Single Post
Staro 11.05.2003., 11:18   #35
numa
I feel devilish today ...

numa's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Stose tice napajanja - ja ososbno smatram da nema smisla dati 10kkn za komp i onda dati 100kn za napajanje, koje ako crkne ce mozda povuci jos par komponenti sa sobom.

Drugo, koliko je koje napajanje dobro, vidi se po kolicini ampera koje daje po railu (moj stari JNC 400W je bio koma ovdje), kolike su mu varijacije napona pod opterecenjem, koliko moze odjednom potegnut.

Varijacije napona: moje 350W Antec varira po 12 voltnom railu (od tud se napaja proc) za RED VELICINE manje od onog napajanja koje dolazi sa AVANCE Server B030 Black Thunder kucistem u Info Gami. (Neko jeftino smece koje dobijes na poklon :-)
Cinjenica je da ti mozes stroj mnogo vise overclockati sa kvalitetnim napajanjem.

Koliko odjednom neko napajanje moze potegnuti ovisi o broju ampera po railu koji moze dati i po tome koliko su mu jaki elektrolitski kondenzatori. Zato su kvalitetna napajanja teska (ne, kao sto neki misle, zbog transformatora), imaju kondenzatore velikog kapaciteta, mreza uvijek ima kasnjenja.

I na kraju, frend je prodao JNC BigTower sa JNC 400W napajanjem, stroj je radio jedno dva tjedna (mislim u Dubravi) i riknuo jer je bilo relativno mnogo siljaka, napajanje se skurilo.

Antec napajanje prezivi kad televizor i svjetla trepnu i kad se digitalna satelitska resetira. TO se zove stabilnost.
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD
numa je offline   Reply With Quote