god mode)
2) Sistem borbe, neki kombo potezi, zbilja za pohvalu jer borba nije svedena samo na stiskanje jedne tipke na mišu.
3) Nema više onih gluposti da svaki čuvar govori kad prođete pokraj njega kao u morrowindu.
Evo to je odprilike to. Ja sam jako razočaran, nadam se da bude nešto patch popravil, ili ekspanzija ali vjerojatno ne. -->
Evo konačno stavljam i ja dojmove. Pokušati ću smanjiti post koliko je to moguće. Kao prvo želio bih reći da sam igrao morrowind/tribunal/bloodmoon jedno 3 godine. Također želio bi pitati zar nitko nije razočaran sa oblivionom?
Po meni Oblivion ima puno velikih propusta, ali također ima i neke dobre strane.
Propusti:
1) lame main quest, nije radnja razrađena onako kao što je to bilo u morrowindu. Zatvaranje vrata postaje prava dosada.
2) Fast travel, iako je ta opcija izbor, ako se upotrebljava uništi dinamiku igre, također konji su beskorisni, mislim ono ako imate veliki speed brži ste od konja.
3) Mapa,[edit] zapravo kompas mislim ono pa zar mora biti prikazano gdje se nalazi svaka špilja, svaki fort kad još nisam to otkril pa to su gluposti.
4) Način na koji funkcionira večina questova, zelene strelice, točno se zna kud treba ići, koga treba pitati šta, ili gdje koga pronaći, što je po meni totalno retardirano.
5) Konzolitis, čitaj inventorij, isprane teksture, mogli su mirne duše ostaviti način funkcioniranja inventorija iz morrowinda.
6) Nemogućnost nošenja hlača, košulja ispod armora, totalna glupost, ako su željeli smanjiti količinu custom itema mogli su na drugi način.
7) Cijeli oklop u jednom dijelu, neodvojena ljeva i desna rukavica, kao što je bilo u morrowindu i svaka se mogla posebno napuniti posebnim moćima neznam kak da to drugačije kažem.
8) Nemogućnost kreiranja itema kao što je to bilo u morrowindu, nego sada se ja moram učlaniti u guild, pa tek onda mogu stvarati iteme, totalna glupost
9) Sada više guild nema requirement, nego ako sam čisti fighter mogu dogurati do glavnog u mages guildu, što je po meni glupost, i više nemam motivacije da igram sa drugim likom, kad sa jednim mogu sve, što se u morrowindu nije moglo.
10) Premalo guildova, i previše reducirani skillovi, tj. u morrowindu je bio puno veći izbor skillova, trebalo mi je i do 30+ min da si kreiram lik, igrao ja 1 ili 10 put. U oblivionu je izbor previše reduciran. Također prilikom odabira rase trebali su staviti da je odmah vidim bonuse koji se dobiju i posebne mogućnosti, a ne da ja moram odabrati tu rasu i onda iti gledati preko inventorija.
11) Mislim ono tak mi na živce ide kad ja zblokiram sa štitiom udarac, i onda ja nemrem dojti k sebi 5+ sekundi, a živina lamata po meni ko blesava.
Dobre strane:
1) Creature level up. Po meni jako dobra stvar, kako se ja jačam, jača je i gamad, što uklanja god mode iz morrowinda i igra je uvjek izazovna ( kad ste jednom level 20 u morrowindu---> god mode)
2) Sistem borbe, neki kombo potezi, zbilja za pohvalu jer borba nije svedena samo na stiskanje jedne tipke na mišu.
3) Nema više onih gluposti da svaki čuvar govori kad prođete pokraj njega kao u morrowindu.
Evo to je odprilike to. Ja sam jako razočaran, nadam se da bude nešto patch popravil, ili ekspanzija ali vjerojatno ne.