Citiraj:
Autor frANZi
Najbolje se ostavit igrica. Igrice su IMHO gubljenje vremena.
|
Svako ima pravo na svoje misljenje. Ja sam filmofil i gamer i ne mogu se nikako sloziti s tobom. Gledanje filmova je meni pravi uzitak, a igre smatram svojevrsnim interaktivnim filmovima i sjajnom zabavom te ugodno provedenim vremenom...
Sta se tice hardwarea netko nadograduje komp svakih 6 mjeseci, netko godisnje, netko svake 2 godine, netko jos rjede... Ovisno o potrebama i mogucnostima.
Netko mjesescno placa 1500Kn rate kredita za auto pa kad otplati to krene u novi kredit za novi auto, Plus jos registracija i benzin. To su enormni troskovi. Vise od 2000Kn mjesecno. A vecini ljudi gradski prijevoz omogucuje voziti i do posla i do 99% godisnjih potreba za 250Kn mjesecno (u Rijeci, a studentima oko 100Kn)... A za sva putovanja izvan grada mozda bi potrosili 1000Kn godisnje. No u nasem drustvu rijetko tko auto smatra nepotrebnim troskom. Nerijetko se ulazu i ogromna sredstva u auto muziku. Za onih sat vremena dnevno koliko godisnje provede u autu neko tko se zbilja puno vozi. Meni je to gubljenje vremena i novaca no ljudi u tome uzivaju.
Netko tko popije samo jednu kavu i kupi samo jedne novine na dan trosi 360Kn mjesecno.
Dakle svaki uzitak je trosak. Samo je pitanje, s obzirom na primanja i mogucnosti, na sta ces se odluciti. Meni auto ne treba. Ja sam informaticar. Moj je studij te sadasnji i buduci posao informatika kao i moji uzitci (filmovi, muzika, igre, surfanje) i ja sve ulazem u to. U racunalo i svoje obrazovanje te sitne uzitke koji mi pruzaju zadovoljstvo. Svako ulaze u ono sta ga cini sretnim.