View Single Post
Staro 05.05.2006., 18:15   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Gabre
a drugo, gdje uopće nabaviti dužeg kompozitnog kabla, i to dužine recimo 4m? -
Kako imas s obe strane S , nema ni potrebe da ides degradirati pretvaranjem signal na putu do TV-a, osim sa S-om. Za duzinu nije problem, imas 5,7,10m u vecini ducana.

Cisto primjera radi... imas recimo i 7-mice po za malo novaca

Ono sto je nekoc bila ekonomska klasa, postalo je doslovno smece, radije uzmi malkice posteniji a ne no-name, jer ono sto sam vidio kod ljudi je strasno.

Nekoc je Hamin Scart kostao oko 100DEM-a (Gold-line) a danas ga mozes uzeti za 20-tak kuna, samo, "kalibriran" je na jednokratno ustekavanje

Radije uzmi nesto tipa Bandridge ili nesto barem zapakirano u ambalazi pristojnijeg imena, jer sa jeftilenima danas riskiras da odes sutra po novi. Porazavajuce je kakve lose konekcije se moze naci, ali, u doslovnom smislu znacenja. Klima se, hod je klimav = grozno.

Citiraj:
Autor Gabre
Optical in, i coaxial in... to su obadva digitalni ulazi right? kojim dobivaju signal koji ako ide sa DVD filma, se onda dekodira u surround zvuk.? right? opet kompliciram, ali razumiješ ti mene e sad mene zanima, koji je bolji, ako uopće postoji razlika? te naravno, gdje uopće kupiti optički/koaksijlni kabel? kako se uopće kreću cijene, preporuke nekih?
Plasticni EIAJ ili ST optikaner je nesto najgore sto je ikad
iz krive tehnologije (namjenski ) zalutalo u audio.

Njega se mora koristi jedino ako si primoran kao jedinu digitalnu konekciju (tipa CD portable i slicno)

Obavezno RCA (cinch) iliti u ovom slucaju RCA u sluzbi njenog viso-koaksija-canstva

Za njega u sustini ne~trebas uopce trositi novce, uzmi bilokoji cinchek doma koji imas i od nekog kabla koji ti stoji viska uzmi jednu rdecu ili white kablicu za tu namjenu.

Nema razloga uzimati neki skuplji nazivno digitalni koaksijalacm jer zavrsava ionako u paradosku "okruzujucih psihoakusticnih" okruzenja... a to vec po sebi ne zasluzuje nista bolje.

Doduse, kad vidim sto je u stanju napraviti
izvjesni vlasnik retro-sice ... tko moze stavljati cijenu na rezultate?

Citiraj:
Autor frANZi
Da ne otvaram novi thread. Ja imam na svom linijskom DVD playeru neki S-video ulaz... čemu on služi? Pokušavao sam spojiti izlaz sa grafe na taj ulaz, ali nema nikakvog efekta.
Mozda bolje da nisi otvarao ni ovo pitanje

Jer Johnny nije volio nastrane fanove, u tehnickom zargonu nastranost je nesto sto nece raditi,
pa tako u tvom slucaju (spominjes player) koji je reproduktor i kao takav nema sto raditi sa dolaznim signalom iz graficke kartice. Nije bas ni pozeljno po zdravlje tvog playera = ulaz u ulaz. Osim ako te netko nije prevario, pa ti podvalio linijski DVD-Rekorder pod player.

U tom slucaju , javi nam svima adresu tog Caritas ducana.
Visage je offline   Reply With Quote