Citiraj:
Autor Gabre
a drugo, gdje uopće nabaviti dužeg kompozitnog kabla, i to dužine recimo 4m? -
|
Kako imas s obe strane S , nema ni potrebe da ides degradirati pretvaranjem signal na putu do TV-a, osim sa S-om. Za duzinu nije problem, imas 5,7,10m u vecini ducana.
Cisto primjera radi... imas recimo i
7-mice po za malo novaca
Ono sto je nekoc bila ekonomska klasa, postalo je doslovno smece, radije uzmi malkice posteniji a ne no-name, jer ono sto sam vidio kod ljudi je strasno.
Nekoc je Hamin Scart kostao oko 100DEM-a (Gold-line) a danas ga mozes uzeti za 20-tak kuna, samo, "kalibriran" je na jednokratno ustekavanje
Radije uzmi nesto tipa Bandridge ili nesto barem zapakirano u ambalazi pristojnijeg imena, jer sa jeftilenima danas riskiras da odes sutra po novi. Porazavajuce je kakve lose konekcije se moze naci, ali, u doslovnom smislu znacenja. Klima se, hod je klimav = grozno.
Citiraj:
Autor Gabre
Optical in, i coaxial in... to su obadva digitalni ulazi right? kojim dobivaju signal koji ako ide sa DVD filma, se onda dekodira u surround zvuk.? right? opet kompliciram, ali razumiješ ti mene  e sad mene zanima, koji je bolji, ako uopće postoji razlika? te naravno, gdje uopće kupiti optički/koaksijlni kabel? kako se uopće kreću cijene, preporuke nekih?
|
Plasticni EIAJ ili ST optikaner je nesto najgore sto je ikad
iz krive tehnologije (namjenski ) zalutalo u audio.
Njega se mora koristi jedino ako si primoran kao jedinu digitalnu konekciju (tipa CD portable i slicno)
Obavezno RCA (cinch) iliti u ovom slucaju RCA u sluzbi njenog viso-koaksija-canstva
Za njega u sustini ne~trebas uopce trositi novce, uzmi bilokoji cinchek doma koji imas i od nekog kabla koji ti stoji viska uzmi jednu rdecu ili white kablicu za tu namjenu.
Nema razloga uzimati neki skuplji nazivno digitalni koaksijalacm jer zavrsava ionako u paradosku "okruzujucih psihoakusticnih" okruzenja... a to vec po sebi ne zasluzuje nista bolje.
Doduse, kad vidim sto je u stanju napraviti
izvjesni vlasnik retro-sice ... tko moze stavljati cijenu na rezultate?
Citiraj:
Autor frANZi
Da ne otvaram novi thread. Ja imam na svom linijskom DVD playeru neki S-video ulaz... čemu on služi? Pokušavao sam spojiti izlaz sa grafe na taj ulaz, ali nema nikakvog efekta.
|
Mozda bolje da nisi otvarao ni ovo pitanje
Jer Johnny nije volio nastrane fanove, u tehnickom zargonu nastranost je nesto sto nece raditi,
pa tako u tvom slucaju (spominjes player) koji je reproduktor i kao takav nema sto raditi sa dolaznim signalom iz graficke kartice. Nije bas ni pozeljno po zdravlje tvog playera = ulaz u ulaz. Osim ako te netko nije prevario, pa ti podvalio linijski DVD-Rekorder pod player.
U tom slucaju , javi nam svima adresu tog Caritas ducana.