Citiraj:
Originally posted by EnTI
glede tvog pokusa on nije drukcije ni mogo ispasti jer ti nisi regulirao snagu pumpice vec onaj otvor na ulazu ili izlazu pumpice...
|
Pa zar se tako i ne mijenja protok? Ono, ako je veci otvor kroz koji ulazi voda, protok je veci, ako je manji protok je manji...
Citiraj:
Originally posted by EnTI deklarirani protok od 1200 ili 600l je u slucaju kad na pumpicu nije nista prikljuceno, a kad se nesto prikljuci ( u tvom slucaju tri bloka ) protok drasticno pada ( recimo na 60l ), pa je onda sasvim svejedno dali ti na pumpici smanjis taj otvor za regulaciju ili ne[/B]
|
Pa o tom i pricam... za moje potrebe bilo bi dosta i protok od neznam, 100l/h, jel je promjer cijevi na blokovima, simte tamte, puno manji od onog izlaznog na pumpi, i samim time, pumpa ne moze se tolko forsirat i tjerat vodu maximalnim protokom (1200l/h) kroz cijev 3x manjeg promjera.... sto sam htio reci, da je pumpa s velikim deklariranim protokom (recimo 1000l/h) bacanje para, ako ti promjer na blokovima nije 15mm, ko na pumpi
Citiraj:
Originally posted by EnTI
napravi jedan drugi pokus: uzmi stegu, rucni skripac, španer ili kak vec to zoves i na jednom dijelu stisni cijev tako da vidno smanjis protok napola pa javi dali ti se temp. povisila i kolko
ja sam to napravio sa pumpicom od 350l i nisam vidio nikakvu razliku u temp. pa me bas zanima kod tebe buduci da imas jaku pumpicu [/B]
|
probat cu pa ti javim....
al ne danas, u subotu