Tema: Reservoir
View Single Post
Staro 01.05.2003., 21:18   #23
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by EnTI
glede tvog pokusa on nije drukcije ni mogo ispasti jer ti nisi regulirao snagu pumpice vec onaj otvor na ulazu ili izlazu pumpice...
Pa zar se tako i ne mijenja protok? Ono, ako je veci otvor kroz koji ulazi voda, protok je veci, ako je manji protok je manji...
Citiraj:
Originally posted by EnTI deklarirani protok od 1200 ili 600l je u slucaju kad na pumpicu nije nista prikljuceno, a kad se nesto prikljuci ( u tvom slucaju tri bloka ) protok drasticno pada ( recimo na 60l ), pa je onda sasvim svejedno dali ti na pumpici smanjis taj otvor za regulaciju ili ne[/B]
Pa o tom i pricam... za moje potrebe bilo bi dosta i protok od neznam, 100l/h, jel je promjer cijevi na blokovima, simte tamte, puno manji od onog izlaznog na pumpi, i samim time, pumpa ne moze se tolko forsirat i tjerat vodu maximalnim protokom (1200l/h) kroz cijev 3x manjeg promjera.... sto sam htio reci, da je pumpa s velikim deklariranim protokom (recimo 1000l/h) bacanje para, ako ti promjer na blokovima nije 15mm, ko na pumpi
Citiraj:
Originally posted by EnTI
napravi jedan drugi pokus: uzmi stegu, rucni skripac, španer ili kak vec to zoves i na jednom dijelu stisni cijev tako da vidno smanjis protok napola pa javi dali ti se temp. povisila i kolko
ja sam to napravio sa pumpicom od 350l i nisam vidio nikakvu razliku u temp. pa me bas zanima kod tebe buduci da imas jaku pumpicu [/B]
probat cu pa ti javim....
al ne danas, u subotu

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote