Citiraj:
Originally posted by gpremec
Hm, bas te i ne razumijem.
Kazem da sam prije godinu i pol pricao s tipom koji radi u firmi koja uvozi Maxtore i on je vec tada rekao da se tanki Maxtori 20% kvare. Situacija se nije nista promijenila, nazalost.
Dali ce firma koja je kupila x komada takvih diskova imati 5% ili 50% pokvarenih, to je vec pitanje slucajnosti, ali nema sanse (ili je barem nevjerovatno malo vjerovatno) da od 100-tinjak komada ne naletis na problematican primjerak.
S druge strane, zasto popljuvat? Nije meni namjera da popljujem ljude koji imaju iskustva na osnovu 2-3 komada, vec samo upozoravam da je takvo iskustvo ne bas najtocnije.
I ja sam se kunuo IBM diskovima, sve dok meni (6 mjeseci star) nije vrisnuo.
|
naravno da je bolji veci uzorak...
a to s ibmom nazalost sam i ja imao...4gb radio ko beba pa ga prodao da kupim 15gb..i onda radio super...njega prodao da kupim 40gb.. i on riknuo nakon 3 mjeseca...iako sto je najgore disk radi pod linuxom posto sam ga posudio frendu..on je izolirao bed sektore i puknuo ga u server...bilo je jos poslije par problema ali je radio...
onda je frendov 15gb gecrkt kod mene...pa njegov 40gb opset...pa 120 gb na posudbi (sjecas se te price)..pa frendova 20gb sada nakon 29mjeseci rada...
zakaj me ne cudi kaj su spustili garanciju na godinu dana?
a pricao sam ja davno s tipom iz autronica dok su oni uvozili wd ... pa su prestali jer su one serije od 1,2 i 1,6 gb pola bile vracene...odnosno na 2 prodana jedan je isao natrag!!! a najgore je sto covjek nije mogao vjerovati da ja u kompu imam oba diska i da rade bez problema!!!