Citiraj:
Autor tor
Stvarno misliš da prosječan korisnik pamti procesore po njegovom "Itanium 2 - 90x0" imenu ili po nečem drugom? Mene osobno zanima koja je arhitektura efikasnija, a to mogu doznati baš po usporedbi dva procesora na istom taktu. U tim i tim aplikacijama i tim i tim uvjetima.
|
Ne razumijem zasto bi prosjecnog korisnika zanimala efikasnost arhiktekture procesora? moze jezgra A bit suludo efikasna ali ne moze npr proc takt od 2 GHz, dok jezgra B moze bit osjetno manje efikasna ali zato podnosi takt od 5GHz i samim tim moze (ali ne mora) kompenzirati svoju neefikasnost i ukupno nadmasiti the ucinkoviti procesor. tako da nije "posteno" usporediti ta 2 proca na 2GHz tj na istom taktu
IMHO svakog prosjecnog korisnika zanima koliko ce prcesor brzo obavljati zadace kojim ce ga on zatrpat a ne koliko je ucinkovita njegova jezgra ili na koliko GHz radi, sto ce mi podatak koliko je mi je proc ucinkovit ako ga spustim za 3GHz? zasto bi to itko radio? obicnom korisniku je to nezanimljiv i beskoristan podatak, ono sto mu je bitno je koji je brzi za njegovih 500-tinjak kuna a ne na kojoj "filizofiji" radi. cemu tolika filozofija