View Single Post
Staro 26.04.2006., 00:12   #37
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tor
Kako baš i ne volim citirati baš svaku riječ sugovornika (supisca, bolje rečeno) jasno ti je da i ne budem uhvatio svaku tvoju…
Godine na Uselessnetu cine svoje...

Citiraj:
Uglavnom, ne vidim niti jedan dio u kojem ja sebi skačem u usta. Ni u jednom trenutku nisam napisao da je takt „majka svih mudrosti“ pa tako neću ni sada.
Da se sad ne vracam na tekst i citiram te, nekoliko si me puta upitao: "Kako usporediti dva procesora, ako ne po taktu?".

Citiraj:
Kad smo već kod doslovnog shvaćanja, MHz nisu nikada bili relevantan podatak za usporedbu dva procesora, već zajednička točka dva procesora različite arhitekture po kojem se može koliko-toliko napraviti nekakva usporedba koja je bitna krajnjem kupcu.
Ne, po ne znam koji put, ne mozes, _pogotovo_ ako se radi o razlicitim arhitekturana. Ako ti kazem da Fujitsu VPP5000U masina radi na 300 MHz a Xeon Irwindale masina na 3.8GHz, sto mi tocno mozes koji je od ta dva sustava meni primjereniji, unatoc monstruoznih 3.5GHz razilke? Koje to tocno tocke u silnim megahercima koje mi kogu dati koliku toliku usporedbu, meni, jadnom krajnjem kupcu?

Citiraj:
Stvarno misliš da prosječan korisnik pamti procesore po njegovom "Itanium 2 - 90x0" imenu ili po nečem drugom?
Ne, prosjecnog korisnika boli penis koji ima procesor, koji disk i koju plocu.

Citiraj:
Mene osobno zanima koja je arhitektura efikasnija,
Vrlo rado cu ti demonstrirati arhitekture koje su stotinama puta efikasnije od x86. Na njima jedva mozes odsvirati kakav lagani MP3, i to ako se jako potrudis.

Citiraj:
a to mogu doznati baš po usporedbi dva procesora na istom taktu.
Da bi saznao koliko je neka arhitektura zaista ucinkovita, moras znati mnogo vise od instaliranja 3D Marka i Sandre.

Citiraj:
U tim i tim aplikacijama i tim i tim uvjetima. Ako ti to možeš zaključiti/doznati po nečemu drugome – slobodno podjeli s ostalima.
Naprotiv, ja bih umro od zelje da saznam kako ti to tocno definiras ucinkovitost i kako je mjeris i prepoznajes.

Citiraj:
I da, naravno, spavanje kao posljedica prolaznosti takta i njegove nebitnosti je sasvim logična posljedica svega ovoga.
Ovo je preduboko za 0:12h...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote