Kako baš i ne volim citirati baš svaku riječ sugovornika (supisca, bolje rečeno) jasno ti je da i ne budem uhvatio svaku tvoju…
Ironija je baš krasna stvar, ako se netko voli igrati…A ja voljem, ne mogu ti ni opisati koljiko. Valjda ti je s ovim dosta toga jasno.
Uglavnom, ne vidim niti jedan dio u kojem ja sebi skačem u usta. Ni u jednom trenutku nisam napisao da je takt „majka svih mudrosti“ pa tako neću ni sada. A pogotovo da je 3D Mark moj omiljeni. Uf, nemoj tako nisko.
A glede tiskovina, možda i ne znam što propuštam ali jebajga, jednostavno nemam vremena za takve delicije.
Nazivno brži, stoji u navodnicima, se odnosilo na famozni takt. Nešto što slabije upućenom kupcu sugerira da je brži. Još kad pogleda cijenu – „sve mu je jasno“….
Kad smo već kod doslovnog shvaćanja, MHz nisu nikada bili relevantan podatak za usporedbu dva procesora, već zajednička točka dva procesora različite arhitekture po kojem se može koliko-toliko napraviti nekakva usporedba koja je bitna krajnjem kupcu. Stvarno misliš da prosječan korisnik pamti procesore po njegovom "Itanium 2 - 90x0" imenu ili po nečem drugom? Mene osobno zanima koja je arhitektura efikasnija, a to mogu doznati baš po usporedbi dva procesora na istom taktu. U tim i tim aplikacijama i tim i tim uvjetima. Ako ti to možeš zaključiti/doznati po nečemu drugome – slobodno podjeli s ostalima.
I da, naravno, spavanje kao posljedica prolaznosti takta i njegove nebitnosti je sasvim logična posljedica svega ovoga.