View Single Post
Staro 25.04.2006., 17:20   #27
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Piškote ne volim, Beren mi ih nije imao prilike krasti tak da ovaj puta moram tebi vjerovati na riječ.
Nažalost, ne pratim T.V. na ta mjesta tak da ne bih znao o njegovim navikama. Sve što ja želim reći da se po nečemu moraju (valjda, tako su mi rekli) raditi usporedbe novog i starog proizvoda, procesora u ovom slučaju, a ne vidim drugačijeg načina od gore spomenutog. Ili ti imaš neku bolju ideju? Po čem da se uspoređuju? Veličini kutije u kojoj dolaze?
I da. U svezi glede tiskovina. Da ne povjeruješ, stvarno se ne sjećam kada sam zadnji put otvorio bilo koju te tematike, a ponajviše na „onom mjestu gdje i T.V. ide pješke“. Nemam vremena za takva sranja pa čak i kada ga se rješavam.
S druge strane, ti si očigledno upućen u tematiku kojom se bave pa si sigurno kompetentniji od mene za suditi…Ja, na tvoju veliku žalost, nemam blage o čem piše Teo, a samim time i ostali naši uglednici iz tog svijeta.
I opet ti ponavljam pitanje: po tvom mišljenu, kako uspoređivati te procesore?
I da, potpuno mi je jasno da takve usporedbe ne stoje, pogotovo nakon ovog zaokreta od strane Intela, ali za krajnjeg korisnika je bitno da zna koji mu procesor u nečemu pruža bolje performanse. Boli ga ona stvar što su to različite arhitekture i samim time neusporedive na tom taktu. Slična stvar je bila kad je AMD počeo označavati procesore s famoznim XP dodatkom – nakon nekog vremena ljudi su jednostavno prihvatili činjenicu da bez obzira na stvarni radni tak taj i taj procesor pruža te i te performanse u toj i toj aplikaciji. I točka. Pentium je bio nazivno brži procesor, osjetno skuplji ali u određenim aplikacijama (da, famozne igre) je bio, uvjetno rečeno, sporiji od osjetno jeftinijeg AMD-a. I onda su se radile usporedbe na taj način, a isto tako te arhitekture su bile različite.
tor je offline   Reply With Quote