Citiraj:
Autor flare
jučer za ručak: pohana piletina, dinstana riža i zelena salata (kristalka) 
danas za ručak: pečene skuše, salata od mladog luka i paradajza, fini jesenksi kruh 
...sada idem peći kolače s jagodama....
@AMD: daj molim te pošlaji ponovo onaj recept za zapečene tortilje...hvala 
|
Evo copy/paste plus dodatak.
Dobar tek.
Tortilje sa Burito umakom
Sastojci:
1 paket tortilja (8 kom. vel. oko 20 cm)
1 paketić Burito (gotov mix začina)
1/2 kg pilećeg mesa narezanog na trakice ili kockice
2 poriluka
1 manja konzerva kukuruza
malo paradajza iz tube
1 kiselo vrhnje
20 dkg naribanog sira (podravec ili sl.)
sol, papar, čili, vegeta, crvena paprika, češnjak u granulama, ulje.
Napacati piletinu oko pola sata sa čilijem, vegetom, paprom i malo ulja.
Ispeči piletinu, staviti 2 poriluka narezana na trakice, konzervu kukuruza.
Kad se prodinsta staviti Burito gotovi mix i zaliti sa 2 dcl vode, dodati paradajz iz tube i žličicu crvene paprike.
Po želji dodati još začina i dinstati dok ne ispari voda.
Tortilje tanko premazati mješavinom kiselog vrhnja i češnjaka u granulama, a onda na to staviti Burito umak i zarolati kao palačinku i slagati u protvan ili vatrostalnu.
Kad se složi u protvan ili vatrostalnu posipati sa ribanim sirom i zapeći u pećnici 10 do 15 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.
Od povrća možete kombinirati sve što vam padne na pamet tipa tikvice, karfiol...., a meso može biti junetina, svinetina itd. narezana na kockice ili mljevena. Prave tortilje se ne zapeku u pečnici sa sirom, a onda se u njih stavi Burito umak i recimo friški paradaj i sezonska salata itd.
Okušao sam se i u spravljanju tortilja (palačinki) pa evo kratki recept:
RECEPT ZA TORTILJE
2 male žličice soli, 1/2 kg brašna (pola glatkog pola oštrog ili 1/2 kg za dizana tijesta) i cca 250 gr margarina.
Mješati rukom dok vam se ne stvore sitne mrvice, nakon toga postepeno dodavati mlaku vodu.
Vodu dodajem sve do one granice kad mi se skoro počne ljepiti za ruke.
Napravite od toga tijesta 6 komada kuglica i ostavite ih pola sata pokrivene da odstoje. Na brašnu ih razvaljam veličinu tanjura debljine cca 3 mm.
Tava mora biti maksimalno ugrijana i tada se stavljaju tortilje pečei cca 15 sec.
U stvari kad vidite da se počinju raditi mjehuri onda ih okrenite, slično kao i palačinke.
Umjesto margarina bi trebala ići svinjska mast, ali ovak mi je bolje