Citiraj:
Autor big_B
O kojoj ti to memoriji pričaš ?
|
RAM
Memory Resident virusi (TSR) i boot virusi se nemogu samo maknuti najprimitivnijom metodom format i install nove kopije windoza, jer su opet tu. Memory residet virusi se sa harda iskopiraju u DOS memoriju i tamo su dok ti formatiras disk i istaliras nove prozore, iako si zapravo pobrisao sve inficirane fajlove virus ti ostaje u DOS memoriji i opet se iskopira na hard i tak mozes u nedogled. Znaci moras bootat sa cistog medija i onda pokrenut AV soft koji zna skidat takve viruse iz DOS-a.
To sam ti ja imo prije nekih sto godina na kompu dok nisam imo pojma o nicemu pa formatirao i reinstaliro win98 3 puta (a virus opet na hardu), dok se nisam obratio profesionalcu, covjek booto komp s diskete (zasticena od pisanja da se nebi inficirala disketa) zatim stavio disketu sa F-secure AV programom (tada popularni F-prot) i učas nasao virus "Michelangelo" u MBR-u harda skinuo ga i to je to.
Nadam se da sam dobro objasnio, ipak je to bilo davno, potrazite malo na googlu DOS i boot i ove memory resident viruse pa ce te nac bolja objasnjenja.
A da, imate i one CIH viruse sto probaju prebrisat BIOS.