View Single Post
Staro 21.04.2006., 23:58   #6
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor m@tthew
Da odmah napomenem da se bas ne kuzim u doktrinu hladjenja kucista, no moje skromno amatersko misljenje bi bilo:

1.) Sivi vent na vrhu je suvisan, upuh sa 80 i 120mm ventovima gura topli zrak dovoljno da se uopce ne dize u taj dio kucista. Cak i da nesto ode prema gore uhvatit ce ga prije vent od napajanja zbog ova 2 venta. Jedino ako si mislio zbog ROMova.
2.) Vent za HDD je u dosta nezgodnom (zatvorenom) prostoru, 80mm vent mu "krade" zrak, a kroz spuzvu mi se cini da ce 60mm vent hladiti samo malu povrsinu HDDa.

Bilo bi mi logicnije da je HDD dolje, 120mm vent pomaknut max. u lijevo tak da puse po HDDu, a opet ce uz 80mm stvarati dovoljan protok zraka. Ili ako si bas namjerio busiti kuciste odozgo onda prebacis HDD skroz gore i stavis 1 80mm vent (mozes i 2) da puse po njemu. I naravno, bocni 120/92/80mm vent ti je uvijek opcija ak ti se grafulja dosta grije. Meni je 120mm bocni snizio temp. kucista za 4 stupnja, proca za 3 stupnja, a graficku nisam mjerio.
1) da, mislim da ce nesto pomoci
2) mislim da ga nece "krasti" zrak zato jer ima dosta mjesta, i spuzva ce biti hladna pa hdd nece biti nesto previse vruc

mozda to sve sutra napravim pa vam se javim : cheers2

PS. prije nego pocmem kupovati stvari, dali bi mi se to isplatilo ?
M4rk0 je offline   Reply With Quote