Imam jednu jako veliku molbu.S obzirom da nije ilegalno raditi kopiju CD/DVD-a kojeg legalno posjedujemo(za osobnu uporabu,naravno), pretpostavljam da isto važi i za slijedeće:
Naime,kako zbog prirode posla kojim se bavim ovisim o čestoj konzultaciji literature na papirnom mediju,što uključuje i detaljne crno-bijele fotografije,kao i svu silu popratnog teksta,razumljivo je da takve knjižurine nikako nije praktično svakodnevno vući u izvornom obliku.E,nakon kilometara i kilometara gorenavedene radnje,logično,poželim knjige prevesti u digitalni oblik,ali na način da im zadržim (pa i poboljšam) funkcionalnost.Dakle: načuo sam da postoje programi koji automatski prepoznaju tekst odskenirane stranice knjige.To bih trebao.Pošto trebam i slike,htio bih zadržati njihov izvorni raspored po starnicama,ali tako da i jednostavnim dvoklikom miša dobijem sliku u max. mogućoj razlučivosti u novom prozoru.Također,dobro bi mi došla mogućnost pretraživanja knjige po pojmovima.
Ako netko ima ideju koji bi mi sve programi bili potrebni za navedeno(dajem prednost mogućnostima u odnosu na cijenu,u ovom slučaju!), te koji bi format bio idealan za držanje takvog dokumenta, molim da mi javite.I dobar tutorial za navedeno,naravno ako ga ima.Hvala!
p.s knjige su na eng.jeziku(ako to ima ikakve veze)