Zašto gradite vlastitu triple-play infrastrukturu kad biste preko infrastrukture "zadnje milje" ili kroz suradnju s kabelskim operaterima mogli brže prikupiti nove korisnike?
- S jedne strane, postojeća T-Comova nacionalna infrastruktura i lokalne koaksijalne mreže operatera kabelske televizije kudikamo su manje kvalitetne od Vodatelove optičke mreže koja ide do krajnjeg korisnika. S druge strane, komercijalni uvjeti koje nude T-Com i kabelski operateri nisu nam poslovno primamljivi. Točno je da će oni telekomi koji se odluče ponuditi triple-play uslugu preko T-Comovih žica ili kabelskih operatera biti u prednosti nad nama jer će brže pokriti veće geografsko područje i prikupiti veći broj korisnika. No ta je prednost kratkoročna. Iskustvo nam je pokazalo da na tržištu pobjeđuje kvalitetnija ponuda, a ulaganja u TK infrastrukturu su velika pa nas zato ne zanimaju kratkoročni uspjesi.
Ovo mi se čini kao veoma zrel stav. Pisalo je u članku da se prvo počelo nuditi na Vrbiku. Weeehoo, ja sam na Martinovci, znači, prvom prilikom, isplatilo bi se u to uložiti itekako novce!