Jučer sam namjeravao kupiti čiftekovo napajanje od 410W i imao sam točno love kolko košta, ali me nažalost putem čopila kontrola u tramvaju, pa sam kontroloru dao 50 kn za kavu i frizuru (ja budala...) da me pusti na miru. I tako sam na kraju, došavši u trgovinu, uzeo FORTRON 350W za 250 kn jer mi je falilo love.
E sad...
Nedavno sam kupio GF7600GT i izgleda da imam problem s napajanjem te kartice. To novo Fortronovo napajanje bi trebalo biti sasvim dovoljno da pokreće moju konfu. Ipak, (pretpostavljam da je to zbog preslabe energije kojom napajanje opskrbljuje grafu) komp se odjednom nakon kojih sat vremena zbrejka... (- uglavnom kad neki dio hardvera crpi više energije, npr. dvd-rom kad radi u punoj snazi, etc.)
U case-u sam imao jedan 80mm ventilator, koji sam odkapčio ne bi li dobio malo više energ... Ista se stvar događala opet.
Svjestan sam da softversko mjerenje napajanja nije nikada točno, ali ipak napisat ću što kaže: CPU 1.37V, CHIPSET 1.52V, +3.3V 3.28V, VDIMM 2.54V, +12V 11.83V, +3.3VSB 3.32V, +5VSB 4.94V
Čuo sam od puno ljudi da softver uvijek prokazuje manje, i da bi stvarni napon trebalo izmjeriti potenciometrom, a i ovo su voltaže u idle stanju kompa.
Ipak, ako su ovo zbilja prave brojke zbilja bi se trebao zabrinuti. Što učiniti??? Ne kužim se previše u napajanja, a nemam love za kupiti neko drugo.
HEEELP MEEE!: bonker2 : bonker2 : bonker2
Citiraj:
AMD Athlon64 3000+ Winchester
DFI Infinity NF4Ultra
Leadtek GF 7600GT, 256 MB, 2xDVI
Seagate ST3200 200GB, 7200 rpm
2x512 MB GEIL dual channel DDR
Pioneer DVD-RW
|