Pozdrav,
Preko TV Tunera snimio sam par serija sada preko Uskrsa, te sam skontal

da preko Virtualdub-a mogu izrezat nepotrebne djelove (reklame itd). E, sad sam ja skuzio kako izrezat materijal i sad ocu sejvat taj dio (ponovno u MPEG2) kako bi ga kasnije sa AutoGK-om smanjio na velicinu jednog CD-a...
E tu kod save-anja nastaju problemi, nikako da uspijem sejvat a da mi fajl ne zauzima preko 80GB ( a to je serija od 45min). Cak i ona verzija sa reklamama mi zauzima 4,6GB. Pa hebemu, reko valjda to on sejva kao uncompressed avi (valjda sam dobro pretpostavio) i skuzim ja tamo u Virtualdub-u da ima pod Video opcija compress i tamo mogu odabrat razne codece za kompresiju. No kad odaberem npr. Xvid (koji koristi i AutoGK i on mi je ok) onda kad ocu ici na File->save as AVI (il bilo koju drugi save jer ih ima nekoliko) pise mi da nemre nac statsfile i da se javil error i nece sejvat?
Tako da, molil bih pomoc kako da u Virtualdub-u sejvam ponovno u MPEG2 a da mi ne zauzima prkeo 80GB (nego neznam, oko 2-3GB jer sam maknuo dosta reklama i materijala koji se snimio jer sam snimao na tajmer) ili kako da odma u njemu skompresiram fajl u npr. 700MB (tako sam postavio u opcijama Xvid decodera, ono u start meniju).
Ili ako vam se to neda objasnjavat, preporuka za neki drugi
freeware program kojemu je ako treba jedina opcija da reze MPEG2 materijal i da ga sejva