View Single Post
Staro 23.04.2003., 10:05   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: Koju zvucnu (za 4.1) ?

Citiraj:
Originally posted by dpajur
Od nedavno me muci jedan problem... Naime moja vjerna SB Live! kartica i njeni predivni driveri ne vole se sa Windowsima XP.

Problem je dobro dokumentiran (DEVLDR not responding) a jedino rjesenje koje se nudi je micanje Creative-ovih drivera i stavljanje drivera sa Windows XP CD-a. Sto je super, no ako to napravim onda mi MP3-ovi i slicno sviraju na dva zvucnika, tj 2.1. A imam 4.1 surround zvuk.
Nije mi nepoznata ta spačka sa driverima ali sam riješio to pod XP i radilo je dobro. Treba samo malo kemije. Postoji za skinuti patch za XP. Dakle instaliraš drivere sa CD-a i taj patch. Ima i kompletan driver za XP ali taj mi nije radio. Patch je poveći.

Nakon takvih kemikalija, creative je izletio iz mog kompa i ostavio sam on-board zvuk (Realtek). Nije neko rješenje ali ABIT nije zasrao drivere. Pomalo mi je žao dobre zvučne, sa dobrim zvukom ali driveri su bili očajni.

Kemijaj još malo s tim. Mora raditi ako je i meni radilo na ploči za koju su napisali da na njoj to ne smije dobro raditi. Valja biti uporan. Još sam imao i Seagate 40 Gb koji također nije smio raditi na tome i SCSI kontroler i ATA kontroler koji nije smio raditi pa je sve radilo.

Nemam pojma što da kupiš ali ja svakako ne bi kupio Creative. Terratec mi nekako najviše miriši ali ovoga nisam probao. Hercules mi nije ostao drag pri srcu.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote