View Single Post
Staro 22.04.2003., 22:19   #1
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Question Koju zvucnu (za 4.1) ?

Od nedavno me muci jedan problem... Naime moja vjerna SB Live! kartica i njeni predivni driveri ne vole se sa Windowsima XP.

Problem je dobro dokumentiran (DEVLDR not responding) a jedino rjesenje koje se nudi je micanje Creative-ovih drivera i stavljanje drivera sa Windows XP CD-a. Sto je super, no ako to napravim onda mi MP3-ovi i slicno sviraju na dva zvucnika, tj 2.1. A imam 4.1 surround zvuk.

E sad, ajmo rec da novci za zvucnu nisu problem, i da mi je tak i tak vrijeme za upgrade, no neznam sta odabrat. Imam losa iskustva sa "mrak najboljim odlicnim" zvucnim karticama za koje nikad nemozes naci posten driver, pa onda za godinu dana firma propadne i ostane ti "mrak najbolja odlicna" zvucna sa beta driverima koji se ruse. (tip Aureal 3D)

Treba mi zvucna na koju mogu prikopcat svoje zvucnike (4.1), s tim da imam mogucnost jednog lijepog dana stavit nesto ozbiljnije ili prikopcat na liniju. S tim da pritom nema nikakvih problema sa driverima ili podrskom pod raznim OS-ovima.. U Linuxu mogu prezivjet bez zvuka, ali mora imat stabilne drivere za sve moguce Windoze.

Gledo sam malo sta se moze naci po lokalnim ducanima, pa se tu naslo svega:

TerraTec Aureon 5.1 Sky
Creative Soundblaster Audigy 2
Hercules Game Theater XP
itd itd

Jel ima tko iskustva sa novijim zvucnim karticama, da mi skrati muke oko izbora?

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3