Nazalost, off topic: Nisam htio nikoga vrijeđati, i ono "ispadas glup" ti se cisto odnosi na kvalitetu materijala i izrade jer uspoređuješ žabe i babe, ne mislim da si glup ali mjesati babe i zabe je glupo, za usporedbu uzmi proizvode iste klase, mislim da bi bile neke druge analogije bile pune bliže (npr. ako vec uzimas primjere iz auto svijeta onda bi po meni bila puno bliza analogija: fiat tipo=avast, a golf=NOD32, tipo jeftin, jeftino odrzavanje, ima i mnoge kvalitete iako i neke nedostatke golf razvikan i precijenjen ali ima veliku skupinu obozavatelja koji reklamiraju njegove kvalitete) ali ovo je covjece potpuni OFF-TOPIC, jer kao sto kazes fićo je fićo i 100% se slazem s tobom (BTW to je bio jedini auto koji su imali moji starci, ne mrzim ga ali mi ne pada napamet da takav komad metala kujem u zvijezde). Daj molim te sjaši sa kragujevca. Jel ono pozdrav iz BB=Bajna Bašta?
To sto ja znam sto to znaci copy-paste i kako se koristi skracenicama na tipkovnici je isto off-topic, ljepo sam napisao da je to reklama proizvođača ali je provjerena. Ako imas argumenata da je VB pristran slobodno iznesi sumnje ili jos bolje argumente pa da i mi ostali neznalice znamo ono sto ti tako ljubomorno cuvas od nas, a kao spreman si podjeliti svoja iskustva s nama. Zasto sam ja iskopirao doticnu cinjenicu (?), samo zato sto su ljudi trazili argumente i cinjenice, a nitko na ovom threadu nije niti spomenu VB kao nezavisnu organizaciju koja se specijalizirala za testiranje AV softvera (ponavljam: ako netko zna nesto drugo o VB neka objavi, pa da znamo).
Zelis podjeliti svoja iskustva s nama o Avastu i NOD-u, pa daj vec jednom, cekam, pocni. Sto ti to znaci: "e ja sam imo NOD i propusta viruse" gdje su tu konkretni detalji, ak zelis pomoc pa daj informacije, kak sad da mi znamo da tvorci NOD-a nisu ponudili definicije za neke viruse, pa daj reci koje, a ak nisi siguran - suti, jer ak ti neznas zapravo o kakvom se malwareu radilo, kako cemo onda mi. Da upotrijebim tvoju omiljenu analogiju: imo ja auto koji mi je stalno crkavo, nis nevalja, al kad sam preso na ovaj sad - preporodio se. Na kraju se ispostavilo da covjek nije mogo upalit zbog praznog akumulatora, a ovaj je bio prazan zato sto je klema na akumulatoru bila skroz labavog kontakta. Znaci, mozda tvoj problem sa NOD-om i nije bio tako dramatican jer kako sam ti rekao mozda je Avast stvorio zabunu jer je napravio gresku. Na tvom iskustvu nikad necemo saznat sto se zapravo dogodilo. I sada ti svojim iskustvom zbunjujes ljude, jer od takvih autoriteta kao sto si ti nisu saznali sto se dogodilo a ti tvrdis da je bila katastrofa. Malo o autoritetima: kada Costa nesto kaze na ovom forumu o toj temi tada znamo da covjek zna o cemu prica. Zato ja ne iznosim svoja "velebna" iskustva vec postavljam pitanja i na njih ocekujem argumentirane odgovore (izgleda da sam skroz neskroman u ocekivanjima).
Iskreno ja bih stvarno presao na Avast ima dvije meni prilicno vazne prednosti: pouzdanost i cijena. Ali jos uvjek ocekujem argumente za pouzdanost, ljudi naklapaju i pricaju svasta, a nitko ne iznosi argumente. Pa kakva je to pomoc, ok, reci otkad koristim Avast nemam problema, na kraju krajeva ako Avast nemoze otkriti neki virus, onda je vrlo vjerojatno da ako ga imas da neces biti svjestan njegovog postojanja i mislit ces da si potpuno siguran. Ne postoji AV program koji garantira potpunu sigurnost, sto kada pokupis virus za koji jos nemas update u svom AV softveru, to neznaci da taj program nista nevalja, vec da jos uvijek nije osvjezen novim virusnim definicijama.
I zadnje: velis da preporucas Avast i NOD, mislim da nije korektno od tebe da preporucujes NOD za koji si se osvjedocio da nevalja.
P.S. Mogu ti poslati na e-mail sve svoje licence za NOD, za sto nisam siguran da ti mozes.