Citiraj:
Autor Kupus
mozes li mi malo pojasnit neke stvari, zasto dajes prednost opteronu pred athlonom?
|
Opteron ima veću količinu cache, točnije dvostruko veću od Athlona64. Opteron se lakše sclocka na više radne taktove od Athlona64. Evo imaš
tu još neka mišljenja u svezi Opterona i Athona64, pa prošfrljaj malo. Ako ti takav procesor ne treba, nema smisla da ga kupuješ i bacaš pare nepotrebno......Athlon64 te bude služil ko bog.
Citiraj:
Autor Kupus
koja je razlika izmedju ove epox i gigabyte maticne ploce i valja li epox maticna za athlonov procesor i graficku koju sam odabrao?
|
EPoX ploča je IMHO bolji izbor zato jer za razliku od Gigabyte ploče ima aktivni cooler na chipsetu, pa se samim time i chipset manje grije. EPoX ploča ima LED dijagnostiku za otkrivanje eventualnih kvarova/grešku, pa samo pogledaš koju poruku izabcuje dijagnostika i pogledaš u priručnik koji dolazi s pločom, kaj točno znači koja oznaka i odma znaš kaj uzrokuje eventualni problem. Naposlijetku EPoX ploča se po performasma nosi (čak i nadmašuje neke) i s puno skuplim/boljim pločama od ove Gigabyte....sve u svemu IMHO znatno je bolja od Gigabyte ploče, a razlika u cijeni je zanemariva.
Da, procesor i grafička koju si si ti odabral bez problema budu radili na EPoX ploči.
Citiraj:
Autor Kupus
kojaj je razlika izmedju samsunga i hitachi hdd-a?
|
Samsung disk je hladniji, tiši i kaj je najbitnije jeftiniji. Za cijenu od 710 kn dobiš 250GB Samsung, dok za 807 kn dobiš 250GB Hitachi.
Citiraj:
Autor Kupus
a sta se tice monitora, 19 me ne zanima samo 17, jeli bolji ovaj dell sta si napisao od philipsa?
|
IMHO DELL-ov monitor je bolji od ovog Philipsa.