View Single Post
Staro 05.04.2006., 21:44   #8
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Kupus
mozes li mi malo pojasnit neke stvari, zasto dajes prednost opteronu pred athlonom?
Opteron ima veću količinu cache, točnije dvostruko veću od Athlona64. Opteron se lakše sclocka na više radne taktove od Athlona64. Evo imaš tu još neka mišljenja u svezi Opterona i Athona64, pa prošfrljaj malo. Ako ti takav procesor ne treba, nema smisla da ga kupuješ i bacaš pare nepotrebno......Athlon64 te bude služil ko bog.

Citiraj:
Autor Kupus
koja je razlika izmedju ove epox i gigabyte maticne ploce i valja li epox maticna za athlonov procesor i graficku koju sam odabrao?
EPoX ploča je IMHO bolji izbor zato jer za razliku od Gigabyte ploče ima aktivni cooler na chipsetu, pa se samim time i chipset manje grije. EPoX ploča ima LED dijagnostiku za otkrivanje eventualnih kvarova/grešku, pa samo pogledaš koju poruku izabcuje dijagnostika i pogledaš u priručnik koji dolazi s pločom, kaj točno znači koja oznaka i odma znaš kaj uzrokuje eventualni problem. Naposlijetku EPoX ploča se po performasma nosi (čak i nadmašuje neke) i s puno skuplim/boljim pločama od ove Gigabyte....sve u svemu IMHO znatno je bolja od Gigabyte ploče, a razlika u cijeni je zanemariva.

Da, procesor i grafička koju si si ti odabral bez problema budu radili na EPoX ploči.

Citiraj:
Autor Kupus
kojaj je razlika izmedju samsunga i hitachi hdd-a?
Samsung disk je hladniji, tiši i kaj je najbitnije jeftiniji. Za cijenu od 710 kn dobiš 250GB Samsung, dok za 807 kn dobiš 250GB Hitachi.

Citiraj:
Autor Kupus
a sta se tice monitora, 19 me ne zanima samo 17, jeli bolji ovaj dell sta si napisao od philipsa?
IMHO DELL-ov monitor je bolji od ovog Philipsa.
McG je offline   Reply With Quote