Malo sam editirao prvi post jer sam fulao one postotke..rijec je bila o 130% ane 160%..
Pa ovako, naponi kod mene JESU u qrcu, zato sam i kupio UPS i zato nisam radio frku kad je on periodicki prebacivao non stop. Mene muci zasto se sada on kompletno gasi kod nestanka struje.
I sad sam isao racunati malo sto se tih napona tice..na kutiji (u manualu) pise ovako: AVR automatically increses output voltage 15% above input voltage if 09% to -25% of nominal. Dakle, 9% od 220 bi bilo oko 20V, pa bi napon trebao pasti na 200V da bi ga on podigao za tih 15%. No kod mene je ta granica oko 209-210V. Pa pretpostavljam da on onda mozda uzima nominalnu vrijdnost 230V (jer bi tada -9% bilo oko 209V pa bi ga on dignuo na 240V).. to je jedino objasnjenje koje ja mogu smisliti za te napone.No kao sto rekoh, nije me briga sad za to..mene zanima zasto se on kompletno ugasi.
Da li je moguce da je on jednim kompjuterom sa napajanjem od 380W opterecen 110% do cak 130% ?? Hmm..sad nemrem nac kolko je to Watta, no cini se da nije 600W snaga nego 600VA. Ne mogu se sjetit kolko je to watta a na official siteu nis ne pise..: finger :