Citiraj:
Autor Xedni
U bokte... pa ja komotno mogu reći da bi kuću mogao kupiti da naplačujem ko oni...
Prije sam svaki dan išao nekome servisirati nešta...
Nekima stvarno banalni poslovi...
mene je sramota uzeti novce za sklapanje kompa, reinstalaciju windowsa, totalno podešavanje, instaliranje par igara, namještanje svega i svaćega...
Pa uvijek mi ljudi nude novac, ali znam da je teška situacija, pa kažem, radije si kupi nešta za komp... nije meni bitan novac toliko, a opet ne želim baš varati ljude... nek si za te novce bar kupi knjigu.... Mislim LOOOL
budale...
|
Dok ti god mamica i tatica plačaju stan i režije, klopu i izlaske, možeš si priuštiti tavo razmišljanje. Kada jednom budeš morao sam zarađivati za sebe i svoje potomke, brzo ćeš izgubiti takvo razmišljanje. Kuća će ti se po takvim cijemama činiti vrlo nedostižna. Ne treba zaboraviti kako osvježavanje znanja i pristup novim znanjima košta. Baš zato ti svoj komp ne bi dao nikada u ruke. Iako bi radi dao 100kn da ga sada središ umjesto mene. Meni je to čisti gubitak vremena i zamoran posao u trajanju od min 6 sati. Kako ti se sada čini naplatiti to 100 kn? Da ne pričam kako ga vjerojatno niti ne bi znao upogoniti na pravi način jer imaš previše rupa u svom znanju. Samo pogledaj svoj post pod mrežama u kojima nisam No1., ali barem ne pišem budalaštine, nego radije prešutim.
Ovdje postoji razlog zbog čega su cijene takve i prema tome su i previsoke. Njihova je "stručnost" na razini "izgleda" stranice. Ono što oni zovu instalacija operativnog sistema ja zovem utrpavanjem. S financijske strane je to vrlo isplativo, ako se ima obraza to raditi i naplatiti. Gledajući sebe, sam sam sebi neprijatelj. Naplatim pošteno (prema ovim cijenama abnormalno), napravim komp da traje i smeće traje više od dvije godine. Ne vidim ga više nikada, dok se gazda ne odluči za kupovinu novoga. Ne postoji dovoljno duga lista klijenata koja može pokriti takvo razdoblje. Zato radim malo, sa guštom i "zarada" mi pokriva odlazak u Bakinu kuhinju, dolazak na Žderonje, upgrade svog kompa i pokoju kavu u gradu. Dobro je to što mi ostaje puno vremena za CoD2 i posjet PCE.