Ostale komponente? Kupujes sve novo ili neke planiras zadrzati? S koliko novca raspolazes?
Citiraj:
Autor perozwer
ASUS
A8N32-SLI Deluxe
AiLife Gaming Edidion
AMD Socket 939 Athlon 64 FX/Athlon 64 X2/Athlon 64/Sempron
True Dual X16 SLI
8 Phase Power Design
Fanless Design - Heat Pipe & Stack Cool 2
Optional FAN for Water-cooling
64-bit CPU support
External Serial ATA 3.0Gb/s port
|
Ovo je jako dobra ploca koja "nudi" RAID5 te dva puta 16xSLI (imho marketinski trik i nista vise), dobre oc mogucnosti i 100% je tiha

... Sad se postavlja ono pitanje:
Treba li ti uopce SLI i RAID5?
Ako je odgovor potvrdan mozes uzeti ovu plocu, ALI po meni ona NICIM ne opravdava svoju cijenu od 1800KN! Ako si ogranicen budzetom uzmi jeftiniju plocu i garantiram ti da neces primjetiti nikakvu razliku! Ova ploca je ono sta vole uvaliti. Na njoj je odlicna zarada, kosta 1800Kn, tesko ce se naci los review, i ima gameing i SLI u nazivu! No to neznaci da se isplati. Po meni totalni promasaj i nesrazmjer cijena/mogucnosti.
Citiraj:
Autor perozwer
CPU
AMD Athlon64 X2 3800+ (64-bit,integ.mem.kontr.,1M L2on-chip cache, 2000MHz, Manchester dual core), Socket 939, BOX
|
Dobar izbor...ali mozes razmisliti o Intel konfiguraciji (930+prigodna ploca+ddr2 time i anuliras potrebu za "malim" latencijama).
Citiraj:
Autor perozwer
Meni jako bitna stvar oko svega toga je memorija sa malom latensijom
koju kod asusa na gore linku pišu za neki Corsair XMS-3500LL PRO model
kojeg nigdje nemogu nać.
Trebam 2Giga a nešto pišu da stiže u paketu od 1GB.
|
Nerazumijem?Pa valjda neces uzeti 2x2GB vec 2x1GB? Zasto su ti toliko bitne latencije? Imho (makar ce me nakon ovog mnogi popljuvati) neces nista bitno dobiti sa CL2 u odnosu na CL2,5... Mislim da ce dva puta 1GB ST/Samsunga za kojih 1500Kn savrseno odraditi svoj posao.
Citiraj:
Autor perozwer
Trgovci me uvjeravaju da dual core procesori ne rade dobro sa PCI-E grafičkim karticama, a to mi nema nikakvog smisla, te u večini slučajeva su mi ponudili matičnu Asus A8 V-Deluxe Sck.939 sa AGP slotom.
Zar je to stvarno istina?
|
Vecu glupost nisam dugo cuo... Mene su trgovci uvjeravali da ne postoji Celeron D 340, te da BOX AMD3000+ ima jednu godinu garancije-kod njih vise ne kupujem...
Citiraj:
Autor perozwer
Te još jedno pitanje u vezi software-a.
Pošto su u pitanju 64-bit procesori da li se može instalirati 32-bitni XP
pošto mi je bitno zbog programa sa kojima radim jer još nisam vidio da ima novih drivera za večinu programa i kartica koje koristim.
|
Dapace, cak ti i od srca preporucam da stavis 32-biti WinXP SP2 jer 64-bitni i dalje ima uzasnu podrsku...Cini se da ce pravi prelazak na 64-bitni software uslijediti tek nakon izlaska Viste...