Hm, što se tiče bodova, koji te zabrinjavaju u 3Dma...
Postoji i overclock grafičke, te je pitanje da li si nabavio najnovije drivere za svoju grafulju?!
Recimo ja imam preko 15 000 bodova u 3DMu.., a brzina proca je bila oko 1900 tako da ...

nije sve u brzini proca, najviše je ponavljam u FSBu..
A svrtane, ti si samo ponovio šta sam rekao. Bolje je 6-3-3 2.5 na 200 nego 4-2-2 2.0 na 170, npr...
Probaj da ti kompjuter radi na maksimalno mogućem FSBu. Svaki komp. makar isti po komponentama će se dati drugačije clockati..
Zato moraš sam testirati. Ako ti matična podržava gašenje na određenoj temp. (to u BIOSu vidiš), onda narihtaš na 60° ili čak 70° C da ti se ugasi.. A nabriješ sve, pa smanjuj dok radi .
Npr. staviš FSB na 200, a napon proca ti je npr. 1.9 V, a memorije 2.9 V. SVE RADI, smanjiš napon memorije, pa opet probaš, ako radi, smanjiš napon proca. i tako dok ne dobiš s najmanjim mogućim naponima, najbolju konfu. tj. sve stabilno i ...
Naravno da dođeš do određenog FSB-a, najbolje ti je sve na maks, manji multiplikator pa FSB npr. na 205, ako ti se komp ne upali pritisneš INSERT pa resetiraš. Pa smanjiš FSB na 200 i sl.
UŽIVAJ