Citiraj:
Autor Gabre
slažem se s tim, ako netko BAŠ kupuje novu nkonfiguraciju, onda neka uzme Opterona, ili san diega..
ali, mijenjati postojeći Venice (od kojih 90posto ide barem na 2.25 pa do 2.5ghz), za Opterona ili San diega, je po meni bezveze, znam ljude koji su to napravili, i uvjerili se da razlike NEMA. a pogotovo na default frekvencijama...
da ne govorim o smiješnim tvrdnjama da Opteron se manje griju, ili troše manje struje...
a ovo što tu pojedinci tvrde da su se preporodili... Pričajte nekom drugom.
zapravo, što se čudim; neće nitko priznati tko je to napravio da razlike nema, ili je ona toliko mala da se ne isplati mijenjati... pa će naravno govoriti da je ČUDO promjena.
|
da sam imao venice, vjerojatno ga jne bih mijenjao,ali ja sam imao winchestera, i stavrno nije bio baš nešto, pogotovo zbog lošijeg mem kontrolera, s kojim sam mjesec dana naštimavao memoriju da radi dobro. s opteronom takvih problema imao. i DA, troši manje struje! i DA, manje se grije. ja se nemam potrebe opravdavati, dovoljno mi je to što mi kompjuter radi puno bolje. uostalom ja sam 3000+ uzeo kao privremeno rješenje, jer kad sam prošle godine kupovao komp bilo je gotovo nemoguće nabaviti 144. sad mi se pružila prilika uzet ga za malo para pa sam ga uzeo
a evo ti za primjer rezultat iz 3dmark05 cpu testa:
3000+@1.8ghz = 3985 bodova
3000+@2.3ghz = 5122 bodova
opt144@1.8ghz = 4095 bodova
opt144@2.8ghz = 5943 bodova
nemoj mi sad pričat kak testovi nisu realni, znam da nisu najboji ali znaju pokazasti razlike
kad kažem da mi sistem radi mirnije i stabilnije, govorim o tome da mi napajanje, procesor i memorija, više ne rade na izmaku snaga, na maksimumu kao što su radili prije, nego pokazuju bolje rezultate s puno manje napora (trošenja samih komponenti). to bi ti trebalo biti jasno, a ne da se praviš lud... NHF