@Vučko sad bi trrebao dobiti nekoliko jedinica jer pričaš potpuno krivo!!!
1. multitaskong je s opteronom u svakom slučaju bolji nego s 3000+ jer ima duplo više l2 cachea
2. ne radi se o 750kn za 4oomhz nego za puno bolji, kvalitettniji procesor. nadam se da ne moram objašnjavati zakaj je opt kvalitetniji
3. sistem radi mirnije i stabilnije, i to sam zaključio po testovima i temperaturama! 3000+ radio je na puno nižoj frekvi s 1.52v a opteron radi na višljoj s 1.47v. sam izračunaj
nemoj me krivo shvatit, ne želim se svađat, ovo je moje iskustvo. možda je netko to doživio drugačije.
slažem se da opteron ne opravdava u potpunosti višlju cijenu od a64 na istoj frekvi, ali tu ulogu igraju i drugi faktori: npr. opt 144 se više ne proizvodi i ovo u prodaji su zzadnji komadi. zadnja cijena za količine od 1000 proceva bila je i niža od 164 3000+. sad je opteron ipak skuplji jer se više ne proizvodi (teže ga je nabavit) a isto tako i amd i trgovci dobro znaju kakve su oc mogućnosti tog procesora, pa mui nabijaju cijenu. na 1k komada opteron 144 je prije dva mjeseca došao 111$, a 3200+ sada dođe 152$! pa ti reci zakaj u dućanima nije takav odnos...
@Router, ja bih ipak prije preporučio opteron 144 negoli 3700+, čisto zato kaj je opteron jeftiniji.