View Single Post
Staro 02.04.2006., 00:40   #18
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ok.
ajmo ovako

@Vučko, sad si napisao glupost. Prema ovo što kaažeš, napravio si 27% oc proca. rast u performansama ti je 21%!!! to je dobro, jer još nisam vidio da je porast performansi jednak clockanju. hoču reći, i da digneš proc 50%, nećeš dobiti 50% porasta performansi, nisam ih dobio ni ja, gore u teksu sam u žaru pisanja malo preuveličao. moj opteron je stabilan na 2.9ghz što je 60% oc, a pri tome je cca 40% bolji nego na defaultu.
moj venice je bio loš ocer, išo je stabilno na 2.33ghz uz 1.5v
opteron 144 mi ide do 2.8ghz uz 1.47v, 2.9ghz uz 1.52v stabilno.
možda jesam malo preuveličao kaj se tiče rasta performansi, recimo da je to ovako: ovisno o aplikaciji od 20-40% boost. na nekom sam forumu, uostalom i postao rezultate.
i ne pričam tu o super pi-u, ne koristim komp da bih ga testirao, nego ga testiram da vidim kolko mogu s njim radit. a s opteronom tu mogu puno više.
u zadnje vrijeme puno koristim vso divx to dvd jer prebacujem hrpu home made videa iz avija na dvd.
otkad sam ubacio optija u sistem, za kodiranje 1.5h videa treba mi skoro pol sata manje! a tu razliku su napravili upravo procesorovi megaherzi, točnije njih 600 više kod oc-anja nego što sam ih dobio kod venice-a... ako to nije puno, neznam kaj je... solidan je napredak i u drugim stavrima, jedino u igrama razliku skoro da i neprimjećujem jer se ne igram tak puno. i multitasking mi je dovoljno dobar uostalom, sistem mi sada radi mirnije, stabilnije, troši manje struje. u svakom slučaju, iako sam cicija, nije mi žao tih 750kn koliko me opteron u konačnici došao, kad sam prodao venice-a.

kaj se dual core proceva tiče mislim da ih se još ne isplati kupovati. ja ću ga nabavit, ako budem financijski sposoban, kad vidim kaj će amd napravit s novim socketom i kad vidim koliko bude mogao conroe, kad se pojavi. odabrat ću bolju varijantu jer uvijek pokušavam kupiti najoptimalnije. a do tada će i mnogo više softwarea biti optimizirano za rad s višejezgrenim procesorima. do tada će me, daj Bog , opteron dobro služiti.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 02.04.2006. u 00:57.
Roberto je offline   Reply With Quote