View Single Post
Staro 01.04.2006., 23:29   #16
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Gabre
možda sam krivo rekao, JA nisam osjetio razliku između Bartona i Venica u igrama, jesam u radu s videom, i to veliku.

ali u igrama nikakvu. naravno zbog grafičke, ali drugi proc definitivno nije napravio pomak ni jedan frame..

a da ne govorim da nećeš osjetiti razliku u igrama između venice3500+, ili san diega ili opterona.. sigurno.
Razlika postoji ali OVISI o kojim se igrama radi!
Evo ti samo razlika izmedu mog Winchestera na 1800 i na 2600 sa 6600GT i 1GB memorije podjeljena po kategorijama:
1. Pucacine-odnosno igre ovisne "vise o grafickoj" (tako cu se izraziti): U fearu, Call of dutyu i Quake4 -nije mi se povecao max frame rate ali se min dignuo za 2fps pa je i prosjek nesto veci

2.RPG-ovi i naslovi koji spadaju u "kategoriju nesto izmedu":
KOTOR2, Dungeon siege 2 -povecanje za 5fps-a (no na relativno velikom broju fps-a tako da nije nesto dramaticno)

3.RTS-ovi i sl. - "igre gladne procesora":
Rome:total war (3d bitka), Warhamer40000- povecanje oko 20 fps-a na relativno veliki broj u Rome-u te nekih 8 fpsa na (meni iznenadujuce mali broj fps-a). Dakle u Warhameru kod velikih bitki (tank rush ) igra mi se usporava (pa cak i trza!) na mojoj konfiguraciji (high. detalji), pogotovo kad ukljucim sjene- no dizanjem radnog takta procesora dobijem znatno bolje rezultate...

Citiraj:
Autor Gabre
jer je svaki od tih proceva i predovoljno jak za bilo koju igru. i rijetko koja grafa će bit toliko jaka i zahtjevna da je jedan takav proc ne može nahraniti...
Quad SLI ... Zamisli 4x 7900GTX...njima je svaki procesor usko grlo