Pa neznam mozda nesto od ovog:
- NETREBA ti SLI, a i onda kad skupis za dvije graficke kartice i budes mislio da ti treba cijena bilo koje "ultre" (i mnogo drugih odlicnih ploca) plus cijena za tu novu u buducnosti kupljenu plocu biti ce MANJA od cijene ove Asusice...a ako ti i treba SLI vec danas,iz meni nepoznatih razloga, ima masu ploca koje ga nude znatno jeftinije.
- to da bis ti htio sve iz jednog ducana a oni sa "najzaokruzenijom" ponudom ostalih komponenti je nemaju (premium) u ponudi
- ta ploca imho nicim ne opravdava cijenu od 1500Kn i moje je misljenje da je to precijenjena ploca
- postoje duplo jeftinije ploce nista losije od navedene
- Ako bas zelis ploce za entuzijaste mozes ici i na Abit ili DFI koji takoder po nesto jeftinijoj cijeni (300Kn,150Kn) nude svoje top modele, a imho u datoj kombinaciji (AMD i sck939) su bolji izbor od Asusa
- toliko novaca za mbo obicno izdvajaju entuzijasti koji zele izvuci svaki atom snage iz svog racunala (no oni obicno nisu ograniceni budgetom) i to ce znati napraviti
- Ako si gamer 600 Kn vise (ma i 200Kn vise) ulozeno u graficku karticu puno ce ti znaciti...
- Zasto sada dati 1500Kn za plocu kada za par mjeseci izlazi novi sck. i sam dolazak novog sck. bi trebao srusiti aktualne cijene za sck 939 ploce, a i biti ce masu ljudi koji ce svoje "ultre" i "premiume" prodavati u pola cijene jer to su oni koji uvijek zele najbolje!
- Neznam da li igras Oblivion no igra je itekako zahtjevna pa kao gamer zeleci nove naslove barem sljedecih godinu dana igrati na high detaljima onda ti racunica i prioriteti idu ovako nekako:
1. Graficka kartica - ciljana cijena 2500Kn
2. Procesor -ciljana cijena 1500Kn
3. Memorija -ciljana cijena 1500 Kn
4. Kuciste (koje ce biti dovoljno prozracnoi i ne zadnji shit) + PS (koji ce to pogoniti) -ciljana cijena 700 Kn
Takoder zelis imati sto vise prostora a kako je 160GB danas neki optimum i best buy onda ti tu ide jos 650Kn, a zelis moci i prziti cd/dvd pa tu ide jos 350 Kn.
Kao sta mozes zakljuciti vec si na 6900 Kn a da maticnu jos nisi ni uzeo u obzir (ako k tomu pridodamo i iole bolju periferiju) vidimo da je igranje skup sport. Pa sada ako za 500Kn (odnosno 800Kn ako zelis SLI/crossfire) mozes dobiti plocu koja ti nece utjecati na perfomanse a imati ce 90% onoga sta imaju i skuplje ploce normalno da ces prvo tu stedjeti! Onda ces ili graficku spustiti u srednji segment i uzeti neku za 1800-2000Kn ili srezati 1GB memorije i to staviti kao prioritet buduce nadogradnje(sto je po meni bolji izbor!).. Nesto sitno ces pokusati ustedjeti na kucistu, manjem disku(max. mozes dobiti 200Kn a imas duplo manji kapacitet!) i eventualno uzeti slabiji procesor i to nadoknaditi oc-om...
No dobro nek ti bude-evo sve u Optimumu:
-MB ASUS S939 A8NSLI PREMIUM, nForce4 SLI, FSB HT1000
1552 Kn Optimum
-CPU AMD S939 Athlon64 3200+ (512KB,Venice) BOX
1310 Kn
-Memorija GEIL RETAIL 1GB DDR400 Blue Aluminum Heat Spreader
623 Kn
-HDD SATA300 160 GB HITACHI GST Deskstar T7K250 7200rpm, 8MB
643 Kn
-DVD snimač interni NEC ND-3551A LabelFlash, Bulk, crni
365 Kn
-Napajanje CHIEFTEC Delta GPS-350BB-101l 350W PFC 12cm fan
286 Kn
-Kućište ASUS TA-231 MIDI case, Black/Black/Black
264 Kn
I na kraju s obzirom na katastrofalne cijene i ponudu grafickih kartica u Optimumu prporucujem skok do ve-mila po:
-Leadtek GF 7600 GT TDH, 256MB, PCI-E, TV-out, 2 x DVI
1675 Kn
Dakle nek ti oni sve sloze a ti im reci da ces ubaciti sam graficku (barem to nije problem ili nek ti je ve-mil il oni ugrade naknadno)
Dakle cijena navedenog
UK=6718 Kn
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...php?view_doc=9