View Single Post
Staro 31.03.2006., 21:07   #1
Helix
Premium
Moj komp

Helix's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
OC 7800GT i temperature

Imam MSI-evu 7800GT, koja znaci po defaultu radi na 400/1000mhz...
idle temperature su mi 48-50 stupnjeva...a u loadu ide cak do 70....najvise sto sam uspio ju zagrijati, nakon totalnog mucenja je cak 78 stupnjeva...
sto mi se cini jako puno s obzirom da jos na njoj imam i zlamana vf700 cu...

sad kad ju idem clockat, po coolbitsima mi pokazuje kao optimalni clock 465/1160... i sve tak radi ok...u igrama je ok, i 3dmarku05 i sve...jedino "puca" u 3dmarku03 na mother nature testu...gdje dolazi do "pucanja" slike....ostalo radi bez problema i zato mi je to cudno...
kad ju spustim na 445gpu, i to radi ok....
temp ovdje idu do par stupnja vise, ali u max loadu ide cak do 83-84 !!

sto se memorije tice, ona ide i preko 1200mhz bez artifakta.... do skoro 1300...al me frka drzat ju tak visoko, pa bi ju stavio negdje na 1150..

Koji bi po Vama bio ok clock s obzirom na sve? i dali da dignem memu visoko kolko ide il ju ostavim nize na oko 1100-1150 ? medjuostalim cudi me sto memorija ide tak visoko....I koliko bi dobio na performansama tj dali mi se isplati toliko ju dizat?
i dali su te temperature opasne po karticu, jer po defaultu od nvidie, core slowdown je tek na 115stupnjeva sto je i vise nego puno....?
i ak netko zna, zasto mi bas mother nature test puca dok sve ostalo radi normalno ? jer da mi to ne puca probo bi ju dizat i vise od 465...
Svi savjeti su dobrodosli...
Hvala
Helix je offline   Reply With Quote