View Single Post
Staro 31.03.2006., 18:02   #18
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor joolka
..evo ovako da se i ja ubacim,ja imam plocu sa via kt800pro chipsetom i isla je do 264htt-a, ALI vjerovao ili ne taj chipset jednostavno nije za clockanje,jer mi je masu drugi stvari radilo sporije osim codiranja u mp3-a,super pi-a i ostalih sitnica,ali u radu je sistem jednostavno bio zagusen,kad sam vratio sve na default nisam mogao vjerovati koliko mi sistem lakse "dise" moj savjet ti je asrock u linksa za 450kn,evo ti jedan zanimljiv link pa pogledaj:

http://www.xtremesystems.org/forums/...highlight=k8ns
Hm, bas sam gledao taj forum i jos neke i zbilja si u pravu: mnogi su sa K8T800Pro chipsetom imali bas takvih problema sa ocanjem kao i ti: na oko 260FSB imaju premal protok podataka na diskovnom kontroleru sto gusi sustav. Kao da lock i ne radi, kako god bilo ne radi kako treba. E sad ne znam je li tako sa svim K8T800Pro plocama?

Znaci, ako ne prodam grafulju (a glavna musterija je odustala), mogu zaboravit clockanje . NF3 ultra ne uzimam...ni u snu :clap:.
ASRokica daje max 1,45V. Znam da ima volt-mod...pa daje 1,55V ali ne zelim riskirati. I jos kad uracunam probleme sa zvukom...(citao sam sticky)
Cini mi se da ce mi bit vrtjet undervoltan proc pasivno freezerom sto i nije lose, imam zalmana na grafulji, pasivan chipset, chief delta napajanje...bit ce to tih stroj ako nista drugo .
Ionako patim na tisinu...
Koliko se ta tvoja soltekica da clockat ako da uopce? Moze li makar 240FSB a da nema zagusenja sustava? I to bi bilo nesto.
@Zile, mozes li isprobati koliko bi isao tvoj proc na 1,45V? Mozda ipak uzmem asrockicu Kad bi vidio koliko tvoj ide, znao bih makar orijentaciono koliko bi moj...obzirom da su isti stepping.
Sorry na poduzem postu.
SRV je offline   Reply With Quote