Primjer DVB streama:
DVB throughput = SymbolRate x QPSK x FEC x Reed-Solomon Code = 27500 kbps x 2 x 3/4 x (188-1)/204 = 37813 kbps = 4727 kB/s = 4.7MB/s.
Svaki stream se sastoji od nekoliko TV i radio kanala. Svaki kanal unutar streama može imati različitu širinu.
To te zapravo nebi trebalo ni zanimati zato jer se to sve odvija u DVB kutiji. Ti iz kutije dobiješ samo gotov kanal. Propusnost USB-a ti je 12Mbps tj. 1.5MB/s (u stvarnosti je manje) ali vjerujem da nebi trebao imati problema pa čak ni s HDTV signalom. Nebi valjda svi koristili sporiji USB kad nebi radilo.
Koliko znam nema razlike između analognog i digitalnog "univerzalnog LNB-a. Univerzalni LNB kombinira 4 signala (Lo/H, Lo/V, Hi/H i Hi/V). Teoretski budući da analogni odnosno digitalni signali uglavnom koriste svoj dio spektra moguća je i ugradnja samo jednog lokalnog oscilatora radi uštede u proizvodnji (normalno idu dva). Standardno u prodaji tih LNB-ova nema, međutim znam da je moguće da netko te LNB-ove posebno naruči za instalacije koje će sam izvoditi. Isto tako nema razlike između analognog i specijalnog digitalnog koaksijalnog kabla. Bakar je bakar.
@pomo
Ovaj koji ti je to sastavljao "uzo ti pare"