Isusek vidim ja da si nauku izučio u Hrvatskom vojniku, a to bi ti bio vojni pandan BUG-u ili PCChip-u.
Suma-sumarum sam rekao da sa MP44 MOŽEŠ pogoditi čovjeka na 300 m. Toliko niti jedna mapa nije velika (ili nema tu preglednost). Dakle, njena preciznost nije upitna. Te udaljonsti nisi velike. Velike udaljenosti su iznad 500 m i za njih se koristi oružje s optikom. Jednistavno jer čovjek ništa ne vidi tako daleko. Duljina cijevi za udaljenost od 300m nije premala jer je slična kao i kod AK47 koja to radi sa manjim kalibrom i daleko manjim punjenjem. Sa AK47 sam na 300 m skidao što sam želio i kada sam želio. Na 100 m sam gađao u 5-10 cm, a do 50m u hodu, iz okreta, brzinom munje.
7,62 se ne zamjenjuje polako već je zamijenjena. Manji kalibri nisu tu zbog jeftinije proizvodnje (koga to briga u vojsci ako čekič košta 10000$) i zato što ne trebaju veći, već zbog mase. Velika je razlika tegliti pušku od 5kg i 3 kg. A sve to na račun streljiva. Još k tome dodaj da su i spremnici manji i lakši i da B/K ima manju masu, pa ćeš doći do pravih zaključaka.
M42 NE PILI ništa. Pusti bapske i lovačke priče. Vidio, probao i to je dreck weapon u usporedbi sa modernim naoružanjem.
Repetirke ne koriste nikakvu izmjenu plinova. Svi plinovi idu u potisak zrna.
Puluautomatske puške su preciznije zbog duže cijevi i malog trzaja. Ne zbog sporijeg ubacivanja metka. To radi običan feder. Ne možeš napraviti sporiji feder jer on mora imati snagu da kalibrira zrno. Inače ništa od opaljenja (postoji zaštita). One ne mogu biti preciznije od MP44 pri pojedinačnoj paljbi. Jednostavno zato jer onda nema takvog trzaja niti kod njega. Jednostavno. Veliki kalibar + veliko punjenje = velika preciznost. Njegova cijev i nije tako kratka. Možda ti se samo čini takvom u igri.