View Single Post
Staro 26.03.2006., 13:17   #3930
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor gospar
slazem se da je jace. kad sam bio napisao jace mislio sam bolje. ja sam vidio likova na stranim serverima ja sa snjaperom on sa mp44, udaljenost oko 100m. nanisani me i tapne misa jednom i ubije me koliko je to oruzje nepravedno precizno a trebalo bi biti slicno ppsh.
Za takve doživljaje nisi trebao ici na strene servere. To redovito izvodim kada me izlude spawnkilleri u Staljingradu, ali i na drugim mapama.

Da li je nepravedno precizna bi se dalo raspravljati. I AK47 je najprecinija do 300m., a ima kalibar 7.62mm. To je postao standard za automatske i poluautomatske puške. Navedeni MP44 je u kalibru 7.9 mm jednako kako i tvoj sniper.

Svo automatsko oružje u igri, osim MP44, su automati. Postoje dvije bitne razlike između automata i automatske puške. Automat koristi pištoljsku municiju koja svojom konstrukcijom i punjenjem ne može parirati puščanoj, koja ima daleko jače punjenje i ušiljeni vrh.

Razlika je i u tome kako ta automatika radi. Kod automata je to izvedeno povratnim trzajem. Metak opali, jedan dio trzaja ide u brzinu metka, a drugi u povratni trzaj zatvarača. Tako se gubi puno energije.

Kod automatskih i puluautomatskih pušaka postoji princip povratnih plinova. Pri kraju cijevi postoji rupa kroz koju dio plinova vrši pritisak na dio zatvarača koji se onda vrača u zadnji položaj i time vrši ubacivanje sljedećeg metka. Dok zrno dođe do te rupe na cijevi već je dobilo sasvim pristojno ubrzanje da bi bilo daleko brže nego kod automata.

Dolazimo do zaključka kako bi prednost poluautomatske puške bila jedino u duljini cijevi, dok bi mana naspram MP44 bila u kalibru, odnosno punjenju metka.

Oboružani ovakvim podacima se jedino može zaključiti kako su allias automati pretjerano prezizni, nikako MP44. On je u stvarnosti bio precizniji. Automati dodatno imaju puno kraču cijev od pušaka i tu leži dobar dio gubitka vatrene moči i gubitka mase samog oružja. Razlog zbog čega je MP44 bio rijedak je i u nazivu. Napravljen je 44-te godine.

Piljenje bukvi iz bilo kojed od tog oružja je preuveličana glupost. To je "omogučeno" tek niskokalibarskim streljivom. Ameri su jedno takvo "legalizirali" i nalazi se u kalibru 5.56mm. VU je imao kalibar 5.45m koji jew bio vrloefikasan i razoran. jedino što je proglašen nelegalnim jer se smatralo nehumanim oružjem. To je već stvar politike i tko ima veći međunarodni uticaj.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote