Citiraj:
Originally posted by feelgood
Zanima me cijena tog Gigabyte-a iz testa. Pitanje je koliko se uopce isplati dat par sto kuna manje a onda nemres karticu posteno clockat. Ja sam svoju BBA na prvu bacio sa 275/270 na 310/300 i radila je bez problema i rezultati su bili opasno blizu pola-puta-između-9500Pro-i-9700Pro, a u 3DMark-u sam praktički postigao 14000. Dakle upitna je isplativost takvog produkta, pa me zato zanima cijena.
K.
|
Slažem se kaj se tiče cijene. Gledajući cijene ostalih gigabyte kartica sumnjam da je ova ispod 2000 kn a to je previše kad bba možeš dobit za 1900 a ficove i saphirre su negde oko 1800. Po meni gigabyte i hercules kartice su puno preskupe za ono kaj nude. A kvalitetnije od ostalih sigurno nisu. Dakle ak se govori o 9500 pro tad je kartica za preporučiti no gigabyte varijanta po meni ne.
Kaj se tiče clockanja to su bedstoće. Samim clockanjem dobijaš na većem rezultatu u 3d marku ali ne u igrama jel te koči proc i memorijski subsistem. Čak i danas najjači proc ne može do kraja iskoristiti 9700 pro a velika većina njih ni 9500 pro. Stoga tvrdnja da je kartica nepodobna zato kaj je nemreš kakti overclockat jako puno je najobičnija glupost.